V jesenické nemocnici se loni narodilo 267 dětí

V roce 2021 uvítali zdravotníci Nemocnice Jeseník celkem 267 dětí. Porodníci přivedli na svět jedny dvojčátka, 144 děvčat a 122 chlapců. Jaká jména rodiče vybírali nejčastěji?

Minulý rok uzavřel na gynekologicko-porodnickém oddělení chlapeček Adam, který se narodil na silvestra v 11:18 dopoledne. Prvním miminkem roku 2022 se stal opět chlapeček, Eliáš přišel na svět 2. ledna v 12:46 hodin. 

Vedou Eliška a Daniel

Rodiče v minulém roce volili pro svá miminka celkem tradiční česká jména. „Mezi holčičkami vládla Eliška, Tereza, Amále či Beáta. Mezi nejčastějšími chlapeckými jmény byli Daniel, Antonín, Matyáš, Jan,” říká Věra Kocianová, hlavní sestra Nemocnice AGEL Jeseník. Zájem měli rodiče i o méně tradiční a nezvyklá jména. V jesenické nemocnici tak zapsali do porodních knih například Enni, Lareth, Ligia, Cornelia, Santiago, Elis, Letycie. 

Porodnice v Jeseníku prošla v posledních letech výraznou modernizací a byly pořízeny také zcela nové přístroje. V loňském roce nakoupila nemocnice nové telemetrické CTG, ultrazvuk, pokojové postýlky poslední generace a pořídila nový inkubátor. Maminky se rovněž těší z nadstandardních rodinných pokojů, kde se cítí jako doma.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček