Rodičky mohou nově využívat bylinnou napářku. Příjemná metoda pomáhá ženám zvládat bolest a kontrakce

Nemocnice Jeseník opět rozšiřuje nabídku svých služeb, tentokrát zaměřenou na rodičky, které mohou nově využít bylinné napařování při porodu. Oblíbená procedura využívá účinků termoterapie, hydroterapie, fytoterapie a aromaterapie.

Porodnice v Jeseníku je držitelem titulu Baby Friendly Hospital. Foto: archiv

Bylinné napářování porodních cest je velmi příjemná technika, která pomáhá uvolňovat svaly pánevního dna. Jde o celkové zklidnění, teplo, vůni a relaxaci. Napářka zvlhčuje porodní cesty a zlepšuje elasticitu a poddajnost měkkých porodních cest a tkání a snižuje tím riziko vzniku porodního poranění. Některým ženám pomáhá zvládat bolest a kontrakce. „Směs bylin k tomu určených zalijeme horkou vodou a žena poté sedí na dřevěné stoličce, nahřívá se a relaxuje. Využíváme ji jak před porodem, tak v průběhu porodu a je výborná také pro ženy, které přenáší,” vysvětluje porodní asistentka Mgr. Karin Hannigová Nemocnice AGEL Jeseník.

100% přírodní procedura

„Vaginální bylinná napářka má široké využití v životě ženy. Je to příjemná 100% přírodní procedura. Jde o působení speciálních bylinných směsí na ženské pohlavní orgány, ať už jako příprava na početí, při bolestivé menstruaci, může pomoci ženám s bakteriální infekcí nebo také při léčbě cyst,“ dodává Mgr. Karin Hannigová.

Porodnice Nemocnice AGEL Jeseník je držitelem titulu Baby Friendly Hospital, tedy nemocnice přátelské k dětem. Moderní porodní oddělení nabízí budoucím maminkám nejen porodní sály s úplným sociálním zázemím. Rodičky také mohou využít možnost přítomnosti otce či jiného doprovodu u porodu, a to včetně císařského řezu. Po porodu je samozřejmostí bonding i zavedený systém rooming-in na oddělení šestinedělí. Nemocnice zároveň inten-zivně podporuje kojení, provozuje bezplatnou laktační poradnu. Porodnice jesenické nemocnice se snaží budoucím maminkám vycházet vstříc ve všech ohledech a ženám nabízí také skupinové cvičení i předporodní kurzy.





INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
CBA