3 + 1 novoroční otázka pro starostku Zdeňku Blišťanovou

Rejdakce požádala primátory a starosty okresních měst Olomouckého kraje o zodpovězení novoroční ankety. Jaký nejdůležitější projekt bude město Jeseník v roce 2023 realizovat? A na co se ZDEŇKA BLIŠŤANOVÁ letos nejvíc těší?

"Jeseník je dost malý na to, abychom všichni dobře věděli, co město potřebuje," říká starostka Zdeňka Blišťanová. Foto: FB

1. Jaký je nejdůležitější projekt, který bude vaše město v roce 2023 realizovat?

Chceme vybudovat dostupné družstevní bydlení, to je teď priorita. Také začneme s revitalizací sídliště Pod Chlumem a musíme se postavit čelem k problému, který představuje budova IPOS. Čekají nás samozřejmě i menší, ale neméně důležité investice, jako jsou opravy chodníků nebo revitalizace proluky u náměstí...

2. Jaký z vašich předvolebních slibů začínáte plnit nejdřív?

Intenzivně řešíme kartu občana, abychom obyvatelům města mohli poskytnout řadu výhod. Chceme tímto projektem podpořit například sportující děti, seniory, ale také ulehčit placení poplatků a komunikaci s úřadem.

3. Co byste do roku 2023 popřála vaší opozici?

Abychom se dokázali dohodnout na těch nejdůležitějších plánech, projektech a vizích, které jsou pro rozvoj města důležité. Jeseník je dost malý na to, abychom všichni dobře věděli, co město potřebuje. Věřím, že společně dokážeme odhlédnout od konfrontačního stylu mezi opozicí a koalicí a potáhneme za jeden provaz - aspoň při těch zásadních tématech. 

A na závěr prozraďte, na co se vy osobně nejvíc těšíte v roce 2023?

Přála bych si, aby se začala projevovat práce radnice a obrátil se trend ve vnímání Jeseníku jako dobrého místa pro život. Těším se také na to, že se nám snad podaří zajistit mamograf. Poprvé se na něho lidé skládali už v roce 1991 a konečně po 32 letech se ho, doufám, dočkáme. Měla jsem kolem toho v poslední době řadu jednání, věřím, že jsme na dobré cestě a přístroj letos začne sloužit lidem na Jesenicku. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček