Poštovní a Dittersdorfova ulice se dočkají opravy

Frekventované komunikace v centru Jeseníku dostanou nový asfaltový kabát již letos na jaře.

Díry a záplaty na Poštovní a Dittersdorfově ulici by se již brzy měly stát minulostí.

Technický stav vozovky na Poštovní a Dittersdorfově ulici již delší dobu dělal vrásky řidičům. Jedná se přitom o jedny z klíčových silnic v centru města, které tvoří spojnici mezi středem Jeseníku a silnicí I/44, na níž se napojují prostřednictvím kruhového objezdu u Jesenky. Obdobně frekventované jsou chodníky na obou stranách ulic, které lidé využívají nejen k dopravě do ZŠ Jeseník v Průchodní ulici či MŠ Dittersdorfova, ale také na poštu, ke kinu či k Vodní tvrzi.

Kýžené opravy se řidiči i chodci dočkají již letos na jaře. Město naplánovalo rekonstrukci, v jejímž rámci bude po celé délce 450 m komunikace vybroušena asfaltová vrstva až do hloubky 5 cm a položena nová. Zároveň dojde k předláždění obrubníků a na vybraných místech i krajní řady žulových kostek chodníku, u poškozených kusů dojde ke výměně. Bezpečnost chodců zajistí vybudování zpomalovacího pruhu u školky, který bude zároveň sloužit i jako nasvícený přechod pro chodce.

Město Jeseník již vybralo dodavatele stavby. Ze šesti uchazečů předložila nejnižší cenovou nabídku bruntálská firma BERKASTAV, s r.o.. Činí 4 390 000 Kč bez DPH, což je zhruba o milion a půl méně, než byla odhadovaná cena zakázky v zadávací dokumentaci. Stavební práce by měly započít v dubnu letošního roku a potrvají asi čtyři měsíce, během nichž se řidiči budou muset alespoň v určitých časových úsecích připravit na nezbytná dopravní omezení.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
CBA