Malířské soirée ve Vodní tvrzi nabídne přednášku, křest katalogu i hudební vystoupení

Výstavou Barevná paleta Jesenicka jsme se na REJi již zabývali - a neuniklo nám tak ani to, že v lednu nebyla oproti běžným zvyklostem zahájena vernisáží. Namísto vernisáže se však návštěvníkům v úterý 4. dubna od 18 hodin dostane speciálního programu v rámci Malířského soirée.

Součástí Malířského soirée bude také komentovaná prohlídka výstavy Barevná paleta Jesenicka.

V polovině ledna zpřístupněná výstava Barevná paleta Jesenicka navazuje svou tématikou na loňské XIX. svatováclavské sympozium, které se zaměřilo právě na dějiny výtvarného uměni na Jesenicku ve 20. století. Návštěvníci výstavy si mohou prohlédnout krajinomalby, které byly v mnoha případech dosud jejich očím skryty a dlely v soukromých sbírkách či depozitářích muzeí. Pohledy na Jesenicko přitom svým štětcem zachycovali relativně známí malíři - čeští i němečtí, domácí i přespolní. Mezi nejvíce rezonující jména můžeme zařadit například Jana Orlíka, Richarda Assmana, Willy Paupieho, Vladimíra Gajdůška, Ericha Hürden Hlaváčka a další.

Výstava nabízí pastvu především pro oko, hlad po informacích však spolehlivě zasytí katalog, který k výstavě vzniknul. Ten se dočká důstojného křtu, který navíc bude suplovat vernisáž výstavy. V úterý 4. dubna od 18 hodin se v Rytířském sále Vlastivědného muzea Jesenicka ve Vodní tvrzi. Kromě představení a křtu katalogu se návštěvníci mohou těšit na přednášku prof. Pavla Šopáka o dějinách výtvarného umění na Jesenicku. Nebude chybět komentovaná prohlídka výstavy a hudební vystoupení lahodící především milovníkům klasické hudby - na klavír zahraje Barbora Varmužová, tóny cella potěší Eva Týfová. Vstup na Malířské soirée je volný, výstavu samotnou si lze prohlédnout až do 7. května.



INZERCE
SPEA SPEA

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Auto _ Kubíček