Remíza s cenou výhry. Boj ve Frenštátu zkomplikovala červená karta pro brankáře Vajdu

Na důležité domácí vítězství nad Řepištěm navázalo mužstvo Jeseníku cennou remízou ve Frenštátu. Hosté z jesenických hor začali na Valašsku aktivně, šanci měl Vaněk a připravili si i další možnosti. Ve 35. minutě šli Jeseničtí zaslouženě do vedení. Zelinka se chytře zbavil obránce a ještě chytřeji – střelou pod nohy – gólmana zakončil.

Jeseničtí fotbalisté mohou být s remízou ve Frenštátu spokojení. Foto: FK Jeseník

Euforii ale brzy vystřídalo moře starostí. Ve 40. minutě Martin Bráblík vracel malou domů svému brankáři, což ale útočící hráč předvídal a Vajda ve snaze odehrát balon fauloval mimo pokutové území. Rozhodčí Páral sice nejprve nechal pokračovat ve hře, ale po signalizaci asistenta přece jen odpískal nedovolený zákrok. A to znamenalo jediné – zmaření jasné brankové šance rovná se červená karta pro hostujícího gólmana.

Šance na obou stranách

Spolu s Vajdou tak musel jít ze hry i Furik a místo něj nastoupil náhradní gólman Kružík. Na začátku druhé půle lovil míč ze sítě, když jeho spoluhráči neubránili rohový kop a domácí Bednář hlavou vyrovnal. Právě vysoké centry a zakončení ze vzduchu je velkou zbraní Frenštátu, který si takto připravil několik šancí.

Na druhé straně byl blízko gólu Bouchal, jehož přímý volný kop zazvonil o břevno. Jeseník v oslabení vycházel z hlubokého bloku a po většinu druhé půle se bránil soupeřovu náporu. Přesto nakonec mohl být hrdinou zápasu Zelinka, když po rychlém brejku a přihrávce Michala Bráblíka zakončil těsně vedle.

Bod ale Jeseničtí borci ubránili a s ohledem na komplikace s vyloučením má cenu malé výhry. 

FRENŠTÁT – JESENÍK 1:1

Branky: 49. Bednář – 35. Zelina.

Červená karta: 40. Vajda

Sestava: Vajda – Mar. Bráblík, Pechoušek, Janíček, Bouchal – Grulich (85. Pavlík Nguyen), Cundrla, Zelinka, Furik (40. Kružík), Vaněk (64. Mich. Bráblík) – Červeňák.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček