Běžci do vrchu poměří své síly v Jeseníkách, už podesáté

JESENÍKY - Amatérští i profesionální běžci vyrazí na trať závodu s převýšením přes 800 metrů v sobotu 1. srpna v Bělé pod Pradědem, kde odstartuje už 10. ročník prestižního vrchařského závodu Holba běh na Šerák. Závod je zároveň součástí Mistrovství ČR v běhu do vrchu. Na startovní čáře se tak objeví řada špičkových sportovců.

Holba běh na Šerák připravil pro muže a ženy trať o délce 9,5 kilometru, na níž budou muset zdolat převýšení 820 metrů. Trasa povede 4,5 kilometru po asfaltových cestách a 5 kilometrů po lesních cestách. Závodníci vyrazí na trasu z Bělé pod Pradědem a do cíle dorazí kousek pod vrcholem hory Šerák poblíž Chaty Jiřího na Šeráku, kde si účastníci mohou rovnou dopřát orosenou odměnu od partnera závodu Pivovaru Holba. 

Běh na Šerák MČR v kategorii juniorů a juniorek se poběží v kratším úseku 6 kilometrů (první kilometr po asfaltu a 5 kilometrů po lesních cestách). Na mladší závodníky čeká převýšení „pouze“ 660 metrů.

Na své si přijdou profesionálové i běžci pro radost

I přes svůj poměrně náročný profil a převýšení Holba běh na Šerák není jen pro profesionální sportovce, zkusit svou zdatnost a vytrvalost může prakticky každý. Na amatérské běžecké nadšence čekají stejné trasy po jesenických kopcích – Holba běh na Šerák o délce 9,5 kilometru či 6 kilometrů dlouhý Jesenický kondiční běh. 

Pořadatelé nezapomněli ani na nejmenší sportovce, kteří si mohou zaběhat v dětském závodu v prostorách startu v Bělé pod Pradědem na vzdálenostech 150 až 900 metrů.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
CBA