Fotbal: Ztracené dvoubrankové vedení a neproměněná penalta v nastavení

Začalo fotbalové jaro v krajském přeboru. Hráči Jeseníku měli soupeře z Kostelce na lopatě, ze které jim ale Hanáci utekli. Dělba bodů je nakonec spravedlivým výsledkem. Hosté to totiž nezabalili ani při stavu 2:0 pro domácí Jeseník. Naopak utáhli šrouby a rychlý kontaktní gól je motivoval ještě k vyšším obrátkám. V 80. minutě pak obrat dokonali.

Z těžkého utkání s Kostelcem, který na podzim posledních deset kol v řadě neprohrál, měli fotbalisté Jeseníku oprávněné obavy. Všechno se ale vyvíjelo od začátku skvěle. Poločasových 1:0 zařídil výstavním vlastencem kostelecký stoper Pavlíček, který v hlavičkovém souboji s Břízou poslal míč do šibenice vlastní branky.

Ještě před první brankou Jeseník přežil dvě velké možnosti soupeře: po jedné z nich zazvonila Malysovi tyč, v druhém případě hlavičkoval Skalník těsně vedle. Domácí mužstvo mohlo zvýšit náskok po krásné kombinaci, na jejímž konci byl sám Sam Planý před brankou, ale trefil gólmana.

Na začátku druhé půle vystřelil Krézek a brankář Vítek vytlačil jeho nadějný pokus na břevno. Druhá gólová radost přišla v 61. minutě, kdy Kysela z blízka dorážel Cundrlovu přihrávku – 2:0!

Hosté to nezabalili, naopak utáhli šrouby a rychlý kontaktní gól je nakopl ještě k vyšším obrátkám. V 80. minutě bylo vyrovnáno: Macura v pokutovém území fauloval a rozhodčí nařídil penaltu, kterou proměnil Skalník.

Z penaltového puntíku Bříza netrefil branku

Za stavu 2:2 domácí najednou znovu ožili a vytvářeli si před brankou zajímavé situace. Hrozili i hosté a tak se v posledních minutách hrál otevřený fotbal, v němž mohli oba týmy strhnout vítězství na svoji stranu. V době, kdy už se hrálo i přes nastavené 4 minuty, byl v pokutovém území podražen Matěj Planý a rozhodčí podruhé v utkání ukázal na penaltový bod. Míč si postavil Bříza a – nedal. Nepovedená střela po zemi skončila vedle tyče.

Utkání přineslo zajímavou konfrontaci dvou celků z popředí krajské tabulky a stalo se dalším důkazem obrovské vyrovnanosti letošního ročníku. Vypadá to, že o nejvyšší pozice se bude na jaře bojovat opravdu do posledních minut sezony.

Ani v tomto utkání se jesenickému mužstvu nevyhnula zranění. V jediném momentu museli ze hry odstoupit Honza Zrník a Honza Bouchal. Druhý jmenovaný bude v pořádku, ovšem stoper Zrník si se zlomenou rukou několik týdnů od fotbalu odpočine.


Branky: 21. vlastní, 61. Kysela – 71. Preisler, 80. Skalník.

Žluté karty: Macura, Cundrla – Vítek

Sestava Jeseník: Malysa – Bráblík Mar., Macura, Zrník (68. Cekuras), Bouchal (68. Kmínek) – Planý Sam. (46. Planý M.), Cundrla, Janíček, Kysela (74. Bráblík Mich.) – Krézek (82. Planý D.), Bříza.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
CBA