Jeseník přejel Dolany a pojistil si vedení

Obávaný výjezd na hřiště nevyzpytatelného soupeře se nakonec ukázal jako příjemné zpestření slunného nedělního dne. Jeseničtí fotbalisté zvládli utkání profesorským výkonem a čtyři kola před koncem si nadále udržují v čele soutěže čtyřbodový náskok.

Jeseničtí fotbalisté si bez problémů dokráčeli pro další tři body. Foto: FK Jeseník

Jeseník začal aktivně a už v 7. minutě zaslouženě vedl: Kysela z levého křídla odcentroval na hlavu Macury, který sklepl míč proti noze nabíhajícího Janíčka a ten se nemýlil. Ve 26. už to bylo o dva góly, když byl před brankou faulován Kysela a nařízenou penaltu uklidil Minka do šibenice. Závěr poločasu patřil domácím, kteří vytvořili tlak a před Vajdovu bránu létal jeden nebezpečný balon za druhým. Ve 39. minutě pak hostující gólman skvělým zákrokem zastavil domácí šanci.

Příště s posledním Lutínem

Druhý poločas přinesl opět výborný nástup Jeseníku, který byl za aktivitu odměněn třetí brankou: dlouhý nákop za obranu převzal výborným prvním dotekem Samuel Planý, sám pře brankou obešel gólmana zasunul míč do prázdné sítě.

Třetí inkasovaný gól definitivně pohřbil dolanské naděje a domácí celek rezignoval na jakoukoliv snahu s výsledkem ještě něco udělat. Hosté kontrolovali zbytek zápasu a mohli přidat další trefy. Bouchal krásnou střelou z dálky pálil do břevna a střídající Dalibor Planý hlavičkoval po rohu v dobré pozici nad bránu.

Jeseník si bez problémů dokráčel za dalšími třemi body. Jelikož Kostelec vyhrál v Zábřehu 1:0 brankou z 89. minuty, zůstává náskok v čele tabulky nadále čtyřbodový.

V sobotu přivítá Jeseník na domácím stadionu poslední Lutín.

DOLANY – JESENÍK 0 : 3

Branky: 7. Janíček, 26. Minka (pen.), 52. Planý S.

Sestava: Vajda – Martin Bráblík, Macura, Cekuras, Bouchal – Mich.Bráblík (71. Kmínek), Janíček, Minka (71. Sytař), M.Planý – S.Planý (76. D.Planý), Kysela (46. Krézek).



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček