Třetí nula v řadě. Jeseník dál válí!

Další vítězství bez inkasované branky přibližuje fotbalový Jeseník o velký krok k prvenství v krajském přeboru a postupu do divize. Na pozápasové hráčské schůzi se kabina vyslovila téměř jednomyslně pro posun mužstva do vyšší soutěže, pokud Jeseník tento ročník vyhraje.

Fotbalisté Jeseníku zvládli také předposlední domácí zápas sezony, když vyhráli nad Lutínem 3:0. Foto: FK Jeseník

Fotbalisté nepředvedli oslnivý výkon, ale ani žádný propadák a domácí výhra je zcela zasloužená, vždyť jasně nejlepším hráčem na hřišti byl lutínský gólman Nejezchleb. Ten vychytal v první půli velké šance Planého či Krézka a skvělé zákroky předvedl i po změně stran. Přesto třikrát inkasoval: Samuel Planý, na jaře políben střeleckou múzou, se znovu prosadil, když se důrazně probil mezi stopery. Druhému gólovému momentu předcházel střet domácího kapitána s lutínským brankářem, který rozhodčí posoudil jako faul gólmana a nařídil pokutový kop. Ten bezpečně proměnil Cundrla. V nastaveném čase pak ještě nadvakrát z rohového kopu hlavou přidal třetí branku šestnáctiletý dorostenec Nedavaška.

Jeseník zvládl zápas i bez Minkovy režisérské taktovky, a možná bylo dobře, že horkokrevný špílmachr tentokrát na hřišti chyběl, neboť utkání přineslo několik emočně vypjatých střetů. Jesenický gólman Vajda nemusel hasit žádnou vyloženou šanci hostí, jejich dvě nebezpečné střely po centrech skončily vedle.

V závěru sezony čekají Jeseník dva výjezdy na jižní stranu Jeseníků – do Velkých Losin a do Rapotína. A mezitím poslední domácí duel se Zábřehem, v jehož předzápase se představí Stará garda okresu Jeseník proti Legendám Baníku Ostrava.

Přijďte povzbudit jesenické borce v boji o postup do divize 10. června.

JESENÍK – LUTÍN 3 : 0

Branky: 27. S.Planý, 74. Cundrla, 90.+1 Nedavaška.

Sestava: Vajda – Mar. Bráblík, Macura, Cekuras, Bouchal – S. Planý (78. D.Planý), Janíček, Cundrla, Mich. Bráblík (78. Nedavaška) – Krézek (83. Kubánek), Kysela (64. Sytař).



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček