Konečně! Fotbalisté Jeseníku vyhráli na domácí půdě

Až na čtvrtý pokus se FK Jeseník podařilo vyhrát v domácím prostředí. V souboji dvou divizních nováčků byli Jeseničtí lepší, dravější a šli odhodlaně za úspěchem. Ten se dostavil v podobě gólů Zelinky a Vaňka a čistého konta brankáře Vajdy.

Jeseničtí fotbalisté získali před domácími fanoušky důležité tři body. Teď je čeká valašský dvojboj. Foto: FK Jeseník

Řepiště zažilo turbulentní srpen, v němž prakticky komplet obměnilo kádr mužstva a na konci září se začalo herně i výsledkově zvedat. Důkazem jsou poslední dvě kola. V nich Řepiště vyhrálo v Bruntále a pak doma nad Vítkovicemi, aniž by inkasovalo.

Dobře organizovaná obrana soupeře byla dlouho neřešitelným problémem i pro Jeseník. První poločas skončil bez branek a vlastně i bez vyložené gólové šance. Domácí hráli ale velmi aktivně, neustále se tlačili do útoku a po změně stran byli za aktivitu zaslouženě odměněni. V 61. minutě po rychlém protiútoku našel Červeňák před brankou nabíhajícího Zelinku, a ten svým prvním gólem za Jeseník otevřel skóre. Vítěznou pojistku přidal v poslední minutě tvrdou střelou z úhlu Vaněk.

Pryč ze sestupové zóny

Řepiště se ani za nepříznivého stavu nedostalo k vážnější příležitosti a Vajda – na rozdíl od všech předchozích zápasů – neměl žádný těžký zákrok.

Po důležitém prvním domácím vítězství má FK Jeseník v divizi jedenáct bodů a odskakuje od sestupové zóny. Teď naše borce čeká valašský dvojboj – za týden ve Frenštátu a pak doma s Valašským Meziříčím.

JESENÍK – ŘEPIŠTĚ 2 : 0

Branky: 61. Zelinka, 90. Vaněk.

Sestava: Vajda – Mar. Bráblík, Cekuras, Janíček, Bouchal – Vaněk, Pechoušek, Zelinka (72. Furik), Cundrla (85. Krézek), Grulich – Červeňák (79. Mich.Bráblík).



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček