Chystá se úplná uzavírka Lipovské ulice. Kanalizace potřebuje opravu

Počínaje 8. dubnem letošního roku odstartuje obnova kanalizace na Lipovské ulici v Jeseníku. Z pohledu dopravy budou nejsvízelnější první dva měsíce, kdy si práce vyžádají kompletní uzavírku ulice v úseku od pekárny "Dalamánek" po vjezd do jesenické nemocnice. Díky použití bezvýkopové technologie se uzávěrka posléze změní na částečnou, práce ovšem potrvají až do podzimu letošního roku.

Nejkritičtější úsek uzavírky mezi "Dalamánkem" a nemocnicí bude neprůjezdný celé dva měsíce.

Přípravné práce na technicky náročné zakázce započaly již v loňském roce, stěžejní část prací ovšem byla naplánována na rok letošní. Obnova páteřní kanalizační stoky v délce cca. 496 m se 72 kanalizačními přípojkami si nevyhnutelně vyžádá dopravní omezení, která mohou nepřipraveného motoristu snadno zaskočit. Především se jedná o úplnou uzavírku ulice v úseku od prodejny Selské pekárny ("Dalamánek") až po vjezd do Nemocnice AGEL Jeseník, která započne v pondělí 8. dubna a potrvá přinejlepším dva měsíce. Objízdná trasa povede přes ulici Fučíkovu, Dukelskou, Denisovu a Jaroslava Ježka, kromě osobní dopravy se dotkne také pravidelných autobusových linek. Zejména ty stavějící před nemocnicí či na zastávce Lipovská nebudou obsluhovány nebo budou mít dočasně posunutou zastávku, vyplatí se tedy věnovat minutku studiu náhradního jízdního řádu. Samotného vjezdu do areálu nemocnice se naštěstí stavba nedotkne.

Od 8. června by se pak režim uzavírky měl změnit na uzavírku částečnou v úseku od nemocnice až po křižovatku s Puškinovou ulicí (u MŠ Tyršova) – a takto setrvá až do podzímu. Zakázky se zhostí společnost  BMH s r.o., jež ji vysoutěžila za necelých 18 milionů Kč bez DPH. V nadcházejících letech se na Lipovské počítá také s obnovou vodovodu a plynovodu. Jistá úroveň dopravního diskomfortu se tak v realitě asi ještě protáhne, protihodnotou však bude další desítky let fungující infrastruktura.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček