Skandál ve Vatikánu. Ozbrojeného kněze z Velkých Losin zadrželi policisté. K případu se vyjádřila olomoucká arcidiecéze

Moravského kněze o víkendu zadržela policie v Římě. Podle zjištění redakce Deníku má jít o faráře z Velkých Losin Milana Palkoviče. Při pouti do Vatikánu měl učinit chybu a držet u sebe tašku s noži a legálně drženou plynovou pistolí. K případu, o němž v uplynulých dnech referovala celostátní média, vydalo zprávu i Arcibiskupství olomoucké.

Policisté ve Vatikánu zadrželi o víkendu faráře z Velkých Losin. Foto: Olomoucký Rej

Oficiální zpráva z arcibiskupství nejmenuje konkrétního kněze, ale popisuje stejný příběh, jaký se objevil v médiích. Kněz při cestě do Vatikánu vyhověl jednomu z členů výpravy a vzal jeho tašku. Kvůli jejímu obsahu byl při prohlídce u vstupu do Vatikánu zadržen. O tom, že se má jednat o devětapadesátiletého faráře z Velkých Losin, informoval italský tisk. Podle tamních novinářů byl kněz zadržen za "nelegální držení zbraní", které policie objevila při běžné kontrole okolo deváté hodiny v neděli při vstupu na Svatopetrské náměstí. 

Vyjádření Arcibiskupství olomouckého

"Vedení olomoucké arcidiecéze bylo informováno o stíhání kněze obviněného z pronášení zbraní přes bezpečnostní zábrany do Vatikánu a vydává k němu své stanovisko.

Z rozhovoru s dotyčným knězem vyplynulo, že společně s několika dalšími věřícími konal osobní pouť do Říma a hodlali navštívit také Vatikán. Jeho společník měl při sobě legálně drženou plynovou pistoli a nože, určené pro osobní obranu svých dvou postižených spolucestujících, zejména nevidomé dívky, která již dříve byla napadena. Na žádost majitele zbraní se kněz tašky ujal a při následné kontrole byli oba zadrženi. Ze strany kněze se jednalo o pochybení a porušení bezpečnostních předpisů. Vedení arcidiecéze nyní čeká na oficiální stanovisko příslušných orgánů."

Zdroj: www.ado.cz




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Ostrov Realit
INZERCE
Auto _ Kubíček