Radnice okrášlí prostor před prodejnou na Lipovské

Jedním z míst v Jeseníku, které letos prochází obnovou, je část ulice Lipovské. Akce, které mají za cíl zkrášlit veřejný prostor a zlepšit infrastrukturu, zde realizuje radnice i další společnosti.

Město zvelebí prostor před jednotou. Foto: muj

Před dvěma lety proběhla na Lipovské ulici významná rekonstrukce s cílem zlepšit zdejší veřejné prostranství. Zahrnovala předláždění chodníku od autobusové zastávky u nemocnice, kolem prodejny COOP Jednota až ke křižovatce s lázněmi, a také opravy chodníků u panelových domů před nemocnicí a za zmíněnou prodejnou. V rámci této obnovy byly vyměněny obrubníky, opraveny a doplněny lavičky a koše. Na místě byla také vysazena nová lipová alej.

Na tuto akci v polovině června město Jeseník navazuje dalšími úpravami prostoru. Konkrétně na svém pozemku před prodejnou COOP Jednota. Práce budou zahrnovat například předláždění zpevněných ploch, výměnu laviček a dalšího mobiliáře. Zvláštní pozornost bude věnována výsadbě zeleně. Dvě stávající mladé lípy doplní nově vysazené stromy a trvalkové záhony s různobarevnými květy.

„Očekáváme, že práce budou dokončeny do konce prázdnin, nicméně tento termín je pouze orientační, protože závisí na několika faktorech. Například složitosti terénu, nezmapované infrastruktuře a dalších okolnostech. Snahou bude práce dokončit co nejdříve,“ uvedl místostarosta Václav Urban.

Další stavební akce v Jeseníku

Společnost Vodovody a kanalizace Jesenicka na silnici v ulici Lipovská od 17. června pokračuje s obnovou kanalizace. Druhá etapa, která souvisí s částečnou uzavírkou v úseku od vjezdu do nemocnice po křižovatku s ulicí Puškinova, je plánovaná do 31. října letošního roku.

V roce 2025 naváže na opravu kanalizace obnova plynovodu společností GasNet a obnova vodovodu (Vak Jesenicka). „Oprava vodovodu je závislá na obnově plynovodu, protože plynovod je položen ve velké části přímo na vodovodu a bez jeho vymístění není možné vodovod obnovit,“ uvedl technický ředitel společnosti Vak Jesenicka Robert Černý.

Co se týká úpravy povrchu komunikace, ta bude provedena provizorně po obnově kanalizace v prováděných rýhách, aby byla komunikace v místech výkopů dobře sjízdná. Stejným způsobem se provedou úpravy také po obnově vodovodu. Teprve po dokončení všech prací, dojde k finální úpravě povrchu komunikace, a to v celé její šíři.

Budoucí podoba prostoru před prodejnou Coop Jednota.

Současná podoba prostoru před prodejnou Coop Jednota.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Chata Kouty
INZERCE
Radio Haná