V Jeseníku se za první půl rok narodilo 97 dětí

Porodníci jesenické nemocnice pomohli v prvním půlroce letošního roku na svět 47 holčičkám a 50 chlapečkům. Nejvíce miminek se narodilo v lednu naopak nejméně v únoru a březnu. Jedna maminka využila možnost rodit ambulantně.

V Jeseníku se letos narodila už téměř stovka dětí. Foto: naj

Rodiče pro své děti volili většinou tradiční jména, nejčastěji to byla Eliška, Jůlie, Matyáš, Jan. Objevila se i netradiční jména Liam, Linus, Athina. Největší porodní váha byla 4716 gramů a nejmenší miminko mělo 1570 gramů. 

Rodičky mají široký servis

Gynekologicko-porodní oddělení nabízí rodičkám aromaterapii, vaginální napářku, muzikoterapii. Pro navození klidné atmosféry během porodu je na porodním sále tlumené světlo. „O vaginální napářku mají rodičky zájem, pomáhá ženám uvolnit a připravit porodní cesty,“ říká Iva Mašlaňová, vrchní sestra gynekologicko porodního oddělení Nemocnice AGEL Jeseník.

Dále mohou rodičky využít ambulantní porod, což znamená, že mohou být s miminkem propuštěni během pár hodin po porodu. „V tomto roce zatím využila možnost ambulantního porodu jedna maminka,“ dodává Mašlaňová.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Auto _ Kubíček