Ve fabrice řádil predátor. Ulovil holuba

Areál řetězárny v České Vsi se stal dějištěm neobvyklého zásahu. Pracovníci CHKO Jeseníky a záchranné stanice zvířat z Rudy nad Moravou tam chytali jestřába, který zalétl do haly a nechtělo se mu ven. Ještě předtím, než ho odborníci odchytli, stihl opeřený predátor ulovit holuba.

To je on. Jestřáb lesní, který lovil v hale řetězárny v České Vsi. Nakonec byl sám uloven, ale jen na chvíli. Záchranáři ho brzy pustili na svobodu. Foto: chko

„Dravce se nám podařilo dostat do sítě. Uvízl v ní také rehek, který stejně jako jestřáb skončil ve volné přírodě,“ řekl naší Rejdakci Jiří Maixner ze záchranné stanice v Rudě nad Moravou. 

Prvotřídní lovec

Jestřáb lesní patří mezi prvotřídní lovce. Proč vlétnul zrovna do haly řetězárny zůstává záhadou, stejně jako to, proč ji odmítal dobrovolně opustit, i když měl otevřená vrata.

„Děkujeme společnosti Řetězárny za spolupráci a našim divokým opeřencům tímto vzkazujeme, že mají potravu hledat ve volné přírodě, a ne ve stavebních objektech," uvedla k případu Správa CHKO Jeseníky.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Auto _ Kubíček