VIDEO: Motorkář jel na Červenohorském sedle 154 km/h

Tři sta vozidel, z toho polovinu motorek zkontrolovali policisté uplynulý víkend na Červenohorském sedle. Výsledky akce nepřekvapí nikoho, kdo tímto horským úsekem v poslední době projížděl. Pokutu si odnesla třetina kontrolovaných řidičů a motorkářů. Nejrychlejší jezdec uháněl rychlostí 154 km/h.

Někteří motorkáři jezdí po Sedle vyšší rychlostí, než je povolena na dálnici. Foto: yt

„Nejvíce přestupků se týkalo vozidel ve špatném technickém stavu. Některá z nich měla upravené výfuky, nečitelné registrační značky a podobně. Ve čtyřech případech jsme cizincům, kteří by se mohli vyhýbat správnímu řízení, uložili kauci v celkové výši třicet tisíc korun,“ uvedla Tereza Neubauerová, mluvčí policie.   

Experti měřili hlučnost motorek

Červenohorské sedlo si oblíbili jak řidiči aut, tak i rychlých motorek. Láká je nejen kvalitní asfaltový povrch, ale také členitost cesty s mnoha ostrými zatáčkami. Víkendové kontroly se nezaměřily pouze na rychlost a technický stav vozidel, ale experti přímo na Sedle měřili také hlučnost motorek.

„Během soboty jsme se společně s koordinátorem BESIP a zástupci zdravotní pojišťovny věnovali také prevenci. Motorkářům, ale i dalším návštěvníkům hor jsme připomněli základní zásady bezpečného pohybu na silnici a na horách,“ dodala Neubauerová.



INZERCE
ANO Ladislav Okleštěk ANO Ladislav Okleštěk

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Auto _ Kubíček