Energetici radí lidem, kteří mají problémy s dodávkou elektřiny

Co by měli lidé ze zaplavených oblastí dělat, aby u nich mohli energetici obnovit dodávky elektřiny? "V Olomouckém kraji evidujeme 33 poruch na vysokém napětí a přes 160 poruch na vedení nízkého napětí. V terénu máme všechny poruchové čety i smluvní dodavatelské firmy, abychom obnovili dodávky co nejdříve. V některých oblastech to ale nebude jednoduché, do mnoha lokalit na Šumpersku a zejména na Jesenicku jsme se kvůli vysoké vodě zatím vůbec nedostali," informuje tiskový mluvčí ČEZ Vladislav Sobol.

Jesenicko a Šumpersko zasáhla pohroma. Foto: izs

Nejčastější dotazy:

Sousední objekt svítí a můj ne?

Všechny objekty, i v případě že spolu těsně sousedí, nemusí být napájeny ze stejného distribučního vedení. Nebo nebylo možné dodávku do vašeho napájecího vedení ještě plně obnovit, popřípadě nebyla provedena kontrola elektroinstalační firmou a technikům Skupiny ČEZ nebyl předán doklad o způsobilosti el. instalace k zprovoznění.

Co s poškozenými elektroměry?

Zaplavené nebo poškozené elektroměry budou demontovány techniky distribuční společnosti. Po opravě a kontrole vaší elektroinstalace a po předložení potvrzení o její způsobilosti vám bude namontován nový elektroměr. Vždy se bude jednat o jejich výměnu.

 Jak bude proveden odečet při výměně elektroměru?

V případech, kdy bude technicky možné provést odečet stavu číselníku přímo v terénu, bude při výměně tato hodnota zaznamenána včetně pořízení fotodokumentace, kterou vám na vyžádání můžeme zaslat. V ostatních případech, kdy stav číselníku nebude možné v terénu odečíst, provedeme podle stavu elektroměru buď odečet na pracovišti distributora určeného pro ověřování elektroměrů, anebo budeme pro stanovení náhradních hodnot spotřeby postupovat dle platné legislativy a stav určíme výpočtem. O takto získaných hodnotách vás budeme informovat a následně budou uvedeny v pravidelné faktuře za aktuální zúčtovací období.

Jakým způsobem seženu elektroinstalační firmu?

Kromě inzertních periodik, internetu a podobných materiálů můžete využít i naše spolupracující partnery / elektrikáře. Seznam spolupracujících elektrikářů najdete ZDE.

Kdo zajistí a případně uhradí práci elektroinstalačních firem?

Vnitřní instalace v budovách je zpravidla majetkem majitele nemovitosti, není-li v nájemních smlouvách uvedeno jinak. Tento majitel odpovídá i za bezpečný provoz těchto vnitřních instalací. Je tedy i jeho zájmem uvést tato zařízení do provozu. Náklady spojené s opravami těchto zařízení hradí tedy tento majitel nemovitosti, který je bude pravděpodobně uplatňovat u pojišťovny.

 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Auto _ Kubíček