FOTO: Protržená hráz způsobila enormní škody. Hanušovice vyhlašují dobročinnou sbírku

Město Hanušovice se pomalu probouzí z povodňového šoku. Následky katastrofálních záplav, při kterých se jedna hráz nad městem protrhla a druhá přetekla, půjdou do astronomických výšek. Evakuováno bylo několik set lidí. Při záplavách ve městě naštěstí nikdo nepřišel o život. Radnice teď na pomoc vyhlašuje dobročinnou sbírku.

Úklid po povodních v Hanušovicích bude trvat týdny, možná měsíce. Foto: rej

„Lidé mají na domech obrovské škody, v některých barácích bylo přes metr vody. Ztráty na městském majetku si zatím ani netroufám odhadnout. Chci poděkovat všem, kteří nám pomáhají i zdejším lidem, že okamžitě po opadnutí vody začali s úklidem a opravami,“ uvedl Marek Kostka, starosta Hanušovic.  

Bahno je všude

Do některých domů nateklo přes metr vody. Povodeň vytrhala ploty, autobusové zastávky, odnesla popelnice i zahradní domky. Všechno zaplavila bahnem. Pryč jsou úseky některých silnic, chodníky, inženýrské sítě, kompletně zdemolované je fotbalové i dětské hřiště. Radnice se proto rozhodla zřídit dobročinnou sbírku, aby peníze, které takto vybere, mohla rozdělit lidem, kteří pomoc nejvíce potřebují a opravila městskou infrastrukturu.

„Zvláštní sbírkový účet je veden pod číslem 131-2670560217/0100, kam mohou lidé svoje dary posílat. Moc za ně děkujeme,“ dodal Martin Mlynář, tajemník městského úřadu v Hanušovicích.





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Auto _ Kubíček