AKTUALIZOVÁNO: V Jeseníku rychle přibývá nakažených. Během včerejška 27 nových případů

REGION - V jesenickém regionu přibylo za jediný den 27 potvrzených nákaz novým typem koronaviru, což je nejvyšší denní přírůstek od začátku pandemie. Kolik je aktuálně nemocných na Jesenicku?

Vývoj na Jesenicku kopíruje celorepublikový trend. Počet potvrzených případů rekordně roste. Aktuálně hygienici evidují v Jeseníku a okolí 160 nemocných. 

Celkový počet nakažených od začátku vypuknutí pandemie na jaře letošního roku je pak u nás 263. Přitom právě Jesenicko patřilo dlouhou dobu mezi tzv. bílá místa, tedy mezi oblasti, kde nebyl potvrzený ani jeden případ covid-19.  

Celkově v Olomouckém kraji mělo pozitivní test od počátku šíření viru 6043 lidí, z toho se už zcela vyléčilo 2888. Testováno bylo 49641 indikovaných osob. V souvislosti s onemocněním covid-19 eviduje hygiena na území kraje 47 úmrtí.

Nemocnice omezují neakutní operace

Kvůli rostoucímu počtu nákaz covid-19 zakázaly návštěvy všechny nemocnice v Olomouckém kraji, zavírají i sociální zařízení. Fakultní nemocnice Olomouc kvůli rostoucímu počtu onemocnění covidem-19 omezila neakutní plánované operace. Opatření má zajistit dostatek zdravotnického personálu, který pečuje také o pacienty nakažené koronavirem. Neakutní operace se chystá omezit také Nemocnice Šumperk.

Vláda chystá další a přísnější opatření

V souvislosti s rychlým nárůstem počtu potvrzených nakažených nemocí covid-19 připravuje Vláda ČR od středy 14. října další omezení. Zavřít se mají bary a restaurace, shromažďovaní lidí bude omezeno na 6 osob a roušky budou povinné i na zastávkách MHD.

Více informací na KrajPomaha.cz.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
CBA