Hejtmanství zajistí hlídání dětí lidem v první linii, na severu kraje bude k dispozici Základní škola Jeseník

REGION - Olomoucký kraj začátkem týdne vyčlenil několik základních a mateřských škol, které budou k dispozici dětem, jejichž rodiče pracují v souvislosti s covid-19 v první linii. Jde například o lékaře, zdravotní sestry, policisty nebo poskytovatele sociálních služeb. Všechna ostatní školská zařízení s výjimkou mateřských škol jsou od středy 14. října kvůli koronaviru dočasně uzavřena.

„Chceme lidem, na jejichž bedrech bude v následujících týdnech ležet tíha boje s koronavirem, zajistit klid na práci,“ vysvětlil Ladislav Okleštěk, hejtman Olomouckého kraje.

Několik základních a mateřských škol bude pro uvedené pracovníky k dispozici v Olomouci, Prostějově, Přerově, Šumperku, Jeseníku i v dalších městech s rozšířenou působností v Olomouckém kraji. Využívat je mohou děti a žáci ve věku od tří do deseti let.

Na Jesenicku se o děti pracovníků v první linii postarají pedagogové ze základní školy na Nábřežní ulici. Provoz v učebnách bude zabezpečen v souladu s aktuálně platnými hygienickými předpisy a opatřeními. 





INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
CBA