Průmyslová škola otevírá unikátní kurz pro budoucí piloty dronů

JESENÍK - Ojedinělý specializovaný kurz Drone Expert připravila pro své studenty Střední průmyslová škola Jeseník. Absolventi získají kvalifikaci pro práci s bezpilotními zařízeními, jako jsou drony. Připraveno je bezmála tři tisíce hodin teoretické a praktické výuky.

„Projekt navazuje na naši snahu o inovace a přizpůsobení se aktuálním potřebám trhu práce. Snažíme se dělat vše pro to, aby byli studenti spokojení a měli co nejvíce možností uplatnění,“ upřesňuje ředitel školy Jiří Viterna.

Na programu spolupracuje česká a polská vysoká škola

Drone Expert je česko-polský projekt realizovaný ve spolupráci s Hlavním báňským institutem v Katovicích a Vysokou školou báňskou v Ostravě.

Každý z účastníků projektu absolvuje vícestupňový výcvikový cyklus na české a polské straně hranice a díky tomu bude moci složit českou a polskou státní zkoušku. „Vykonáním státní zkoušky získají účastníci licenci, potřebné informace k založení vlastního podniku a také příležitost absolvovat stáže u českých nebo polských institucí, které používají bezpilotní zařízení,“ doplnil ředitel.

Díra na trhu

„Jesenická škola vystihla to, co trhu chybí a je skvělé, že se tomu dokázala takto rychle přizpůsobit. Myslím, že výukový program, který naučí žáky pracovat s drony, je v rámci celého Česka unikátní,“ dodal Ladislav Hynek, náměstek hejtmana Olomouckého kraje, který je zřizovatelem jesenické "průmky". 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček