Nemocnice pomůže svým pacientům při sčítání lidu

JESENÍK - Nemocnice v Jeseníku se aktivně zapojila do sčítání lidu, které v těchto dnech naplno odstartovalo v celé České republice. Vybraný zaměstnanec nemocnice se stal sčítacím komisařem, aby pomohl splnit zákonem danou povinnost také hospitalizovaným spoluobčanům.

Sčítání lidu probíhá až do 11. května a lidé mohou data statistickému úřadu předat elektronicky on-line, nebo později (od 17. dubna) vyplní klasické papírové formuláře. A právě ve druhé fázi bude pacientům pomáhat sčítací komisařka jesenické nemocnice.

Zájem o služby komisařky mohou mít zejména dlouhodobě hospitalizovaní pacienti

„Mým úkolem bude od 17. dubna roznést formuláře pacientům, kteří se neuměli nebo nechtěli sečíst online, pomůžu jim s jejich vypsáním, případně zodpovím dotazy. Tyto formuláře pak také odevzdám na sběrném místě České pošty,“ vysvětluje pracovnice marketingu jesenické nemocnice Aneta Cabadajová, která splnila všechny náležitosti Českého statistického úřadu pro výkon sčítacího komisaře. „Obdržela jsem potvrzení o jmenování společně s průkazem sčítacího komisaře a musela jsem také podepsat čestné prohlášení o mlčenlivosti,” doplnila Cabadajová. 

Vedení špitálu očekává,  že zájem o služby nemocniční sčítací komisařky bude především u dlouhodobě hospitalizovaných pacientů na oddělení LDN.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček