Jeseničtí strážníci mají nový moderní systém. S informacemi pracují přímo v terénu

JESENÍK - Městská policie Jeseník zmodernizovala systém pro evidenci událostí. Nově teď strážníci zaznamenávají přestupky online přímo v terénu. Nejsou tak odkázáni pouze na služebnu. Informační systém s názvem MP Manager umožňuje přístup do registrů a informační databáze přímo z telefonu či tabletu, čímž ulehčuje každodenní práci policistů.

Strážníci Městské policie Jeseník začali používat nejmodernější a nejrozšířenější informační systém pro městské a obecní policie. Podle IT vývojářů se jedná o systém nové generace, který usnadňuje vedení agendy a snižuje množství administrativy. Město Jeseník se stalo v pořadí 101. městem v ČR, kde se tento informační systém začal využívat. 

„Městská policie musí být vybavena technikou, která jí usnadní náročnou práci. Stejně jako je modernizování vybavení strážníků potřebné ke zvýšení kvality a efektivity jejich činností,“ uvedla starostka města Jeseník Zdeňka Blišťanová. 

Osoby a vozidla mohou strážníci kontrolovat online

MP Manager umožňuje online v terénu zadávat přestupky, lustrovat osoby i vozidla. Je totiž napojen na základní celorepublikové registry a informační systém města. Pomocí mobilního zařízení tak mohou strážníci pořizovat dokumentaci prakticky odkudkoli.   

„Chtěl bych poděkovat paní starostce za podporu a zakoupení MP Manageru. Jedná se o informační systém, k jehož základní platformě může městská policie postupně napojit jednotlivé moduly agend podle potřeby a velikosti města. Zjednoduší to tak práci v terénu, administrativu a statistiku. Městská policie Jeseník využívá základní cloudové řešení,“ vysvětlil Martin Novotný, ředitel Městské policie Jeseník. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček