Na T-expedici dorazí senátoři i s předsedou Milošem Vystrčilem. Po Jeseníku budou jezdit na koloběžce

JESENÍK - Nevšední hosté se zúčastní v Jeseníku přehlídky mladých talentů v oblasti vědy s názvem T-expedice. Senátoři v čele se svým předsedou Milošem Vystrčilem se chtějí zajímat také o investiční záměry jesenické radnice. Během návštěvy v pátek 18. června se budou po městě pohybovat i na koloběžkách.

Předseda Senátu Miloš Vystrčil přijal pozvání svého kolegy senátora Miroslava Adámka k návštěvě Jeseníku. Foto: archiv

„T-expedici navštěvuji pravidelně a podle mých zkušeností má projekt velký potenciál a přínos nejen v oblasti vzdělávání. Jsem rád, že kolegové senátoři přijali mé pozvání a osobně přijedou do Jeseníku podpořit šikovné studenty," uvedl senátor za Jesenicko a Šumpersko Miroslav Adámek. 

Adámkovo pozvání do Jeseníku přijali vedle předsedy Senátu Miloše Vystrčila a dalších členů horní komory Parlamentu ČR také hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek, Stanislav Zelenda z Národního pedagogického institutu nebo Irena Smolová, místopředsedkyně akademického senátu Univerzity Palackého. 

Studenti se pochlubí výsledky v oblasti robotiky

Program zahájí v pátek 18. června v 9 hodin na radnici v Jeseníku, kde jim studenti místního gymnázia představení své výsledky v oblasti robotiky. Poté se hosté přesunou (část na koloběžkách) za studenty Střední průmyslové škole a účastníky T-expedice.

Vzdělávací a badatelský program T-expedice je určený pro nadané žáky ve věku 13 až 18 let. Spočívá v zapojení dětí a jejich učitelů do badatelského procesu, a to v přírodních i humanitních vědách. Badatelská témata jsou vypisována pro každý rok zvlášť. T-expedici na Jesenicku pořádají Vlastivědné muzeum Jesenicka a Národní pedagogický institut ČR. 

Poslední dva ročníky vyvrcholení T-expedice proběhly ve městě Jeseník a zaznamenávají rostoucí počet pozitivních ohlasů.  




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček