Strážníci mají novou bezbariérovou služebnu

JESENÍK - Městská policie v Jeseníku definitivně opustila služebnu na ulici Dukelská. Od poloviny června sídlí v obchodním centru Alkron. Pracoviště stálé služby je umístěno v přízemí budovy s bezbariérovým přístupem.

„Pevně věříme, že neustálá přítomnost strážníků v objektu přímo v centru města bude mít pozitivní vliv na ochranu veřejného pořádku. Strážníci budou nyní blíže občanům i návštěvníkům města,“ uvedla starostka města Jeseníku Zdeňka Blišťanová. 

Nová úřadovna Městské policie Jeseník je rozdělena na dvě části. V přízemí budovy jsou umístěny prostory pro styk s veřejností a pracoviště stálé služby, tedy operátorů kamerového systému. Kanceláře i nezbytné technické a sociální zázemí jsou umístěny ve třetím patře.

Pocit bezpečí bude větší

„Nesporné výhody pro veřejnost oproti stávajícím prostorům je bezbariérový přístup, umístění služebny ve středu města, dostupnější, modernější a přívětivější prostředí, ale i zvýšení pocitu bezpečí občanů,“ popsal ředitel Městské policie Jeseník Martin Novotný.

Městská policie Jeseník nyní sídlí na adrese Palackého 1341, Jeseník. V budově  na ulici Dukelská, kde byla služebna strážníků dosud, zůstane Klub seniorů a městské byty. Radnice dále uvažuje o využití celé budovy jako komunitního domu pro seniory. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček