Zájem o očkování klesá. Do terénu vyrazí mobilní očkovací týmy

OKRES – Zájem lidí o očkování proti covid-19 postupně klesá. Aktuálně je v regionu naočkováno zhruba padesát procent obyvatel. To podle odborníků na vytvoření kolektivní imunity zdaleka nestačí. Situaci mají zlepšit mobilní očkovací týmy. Zajišťovat je má také jesenická nemocnice.

Stálá očkovací místa mají už hlavní nápor za sebou. Foto: jak

„Chceme, aby díky výjezdům mobilních očkovacích týmů byla vakcinace dostupná pro všechny, kteří se proti koronaviru chtějí nechat naočkovat, ale nemají z jakéhokoli důvodu šanci dostat se do vyčleněných očkovacích míst,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek.

Očkovací stanice mají zamířit hlavně na sever regionu. Kde a kdy přesně budou ale hejtmanství zatím neoznámilo.

Ochota lidí nechat se očkovat klesá společně s jejich věkem. Zatímco mezi seniory podstoupilo očkování zhruba 75 procent lidí, v kategorii nad třicet let je to pouze třetina.

Stálá očkovací centra omezí provozní dobu

Nižší zájem o vakcinaci a také náročné personální požadavky vedly například k tomu, že v olomoucké Šantovce omezí provozní dobu jediné očkovací místo v kraji, kde se mohou lidé nechat naočkovat bez předchozí registrace. „Počínaje pátkem 13. srpna dochází k úpravě provozní doby očkovacího místa v Šantovce. Nově bude fungovat denně od 11 do 19 hodin,“ uvedl Adam Fritsher, mluvčí olomoucké fakultní nemocnice.

Ve městě Jeseník je aktuálně naočkováno přes 50 procent obyvatel, v okolních vesnicích je procentuální počet nižší.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček