Hlasovací lístky letos obsahují překvapení, naděje, a tak trochu i bizár

OKRES – Jesenicko a Šumpersko má letos slušnou šanci získat nové zástupce v Poslanecké sněmovně. Právě kandidáti se severu kraje obsadili některá přední místa hlasovacích lístků pro volby, jež proběhnou už tento pátek a sobotu.

O víkendu rozhodnou voliči v České republice o novém složení Poslanecké sněmovny. Jesenicko má šanci, že bude mít svého poslance. Foto: archiv

Za SPD kandiduje v první pětce Tomáš Hauzner z Dolních Studének, ČSSD reprezentuje Lada Cinegrová z Libiny, Přísahu zastupuje Pavel Unzeitig z Třeštiny, za Spolu kandiduje Josef Ťulpík, majitel firmy WTC Písečná, a Radovan Auer ze Šumperka. Za komunisty pak Blanka Vaňková ze Žulové a Vladislav Rulíšek z Rudy nad Moravou, hnutí ANO zastupuje Bohuslav Hudec z Rapotína.  

Do voleb jdou také anarchokapitalisté Urza z Vikýřovic

Uvedený výčet obsahuje jména kandidátů našeho regionu, kteří byli nominovaní v první pětce a zároveň jde o strany, jež mají podle posledních předvolebních průzkumů šanci ve Sněmovně uspět.  

Poněkud překvapivě nemají v první pětce regionální zastoupení Piráti a Starostové. A to přesto, že původně měl být Radim Sršeň, starosta Dolních Studének, lídrem celé kandidátky. Nakonec se na ni vůbec nedostal.

Velmi netradiční je letos kandidátní lístek číslo 15 anarchokapitalistů Urza. Jediným kandidátem, a zároveň i lídryní, je Lucie Komárková z Vikýřovic.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
CBA