Mezi lidmi se šíří fotky medvědů v Jeseníkách. Jsou skuteční, ale z pohádky

Fotky medvědů v Jeseníkách se v těchto dnech šíří internetem. Snímky jsou pravé, ale několik let staré. A nejde o divoké šelmy, nýbrž o krotká medvíďata, která si zahrála ve večerníku Václava Chaloupky.

„Asi před deseti lety se tady ten večerníček natáčel a v jeho rámci vznikly fotky, které se čas od času objevují na internetu,“ vysvětluje Petr Šaj, ředitel CHKO Jeseníky.

Fotky medvíďat aktuálně chodí lidem na jejich e-mailové adresy a šíří se jako spam. Na první pohled mohou vyvolat dojem, že se do Jeseníků vrátily šelmy, které tam člověk vyhubil v roce 1792. Poslední kus byl zastřelen v oblasti Pradědu. 

Některým přinášejí fotky radost, jiným obavy

Milovníci vzácných zvířat přeposílají fotky s radostným zvěstováním, že se medvědi vrátili do volné jesenické přírody. Naopak v jiných vzbuzují takové snímky strach o bezpečí turistů.

„Fotky mi přišly poštou a je jich celkem devět. Nejvíc se mi líbí ta, kde je na pozadí Praděd a medvědi trhají jeřabiny. Hned na začátku mi to přišlo divné a myslela jsem si, že jde o fotomontáž,“ uvedla pro Šumpreský Rej jeho čtenářka Monika Slámová.

 







INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček