Dobrovolní hasiči se těší na novou zbrojnici, přestěhují se už za rok

Čtyřleté úsilí jesenické radnice o výstavbu nové hasičské zbrojnice pro Sbor a Jednotku dobrovolných hasičů se blíží ke konci. V roce 2017 si město nechalo zpracovat projektovou dokumentaci a nyní, po úspěšném získaní dvou dotací a výběru dodavatele, už nic nebrání tomu, aby se hasiči mohli brzy přestěhovat do nového.

Vizualizace nové zbrojnice SDH Jeseník.

Stávající plechová hala v areálu na ulici Tovární je ve zcela nevyhovujícím stavu. Nová moderní budova, jejíž výstavba se plánuje v lokalitě Zóny za Podjezdem, bude splňovat současné požadavky na výkon služby jednotky požární ochrany. V neposlední řadě je benefitem i snížení provozních nákladů, kterými jsou v současné době opravy a údržba stávajícího objektu zbrojnice nebo spotřeba energií.

Stavba spolkne 22 miliónů

„Jednotka Sboru dobrovolných hasičů Jeseník má nezastupitelnou úlohu v požární ochraně. Nejenže se účastní výjezdů po boku profesionálů, ale v době, kdy jsou profesionální hasiči na výjezdu, drží pohotovost. Proto je nutné, abychom jim poskytli patřičné zázemí,“ uvedla starostka města Jeseníku Zdeňka Blišťanová.

Na výstavbu nové budovy získala radnice hned dvě dotace, které významně pokryjí celkové náklady v hodnotě 22 milionů korun. Město plánuje stavbu realizovat i dokončit už příští rok.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček