Co nového schválila Rada města v Jeseníku?

Tento týden zasedli jeseničtí radní, aby projednali, schválili nebo vzali na vědomí řadu bodů. Například rozhodli, že v rámci participativního rozpočtu Tvoříme Jeseník 2021 radnice realizuje hned šest návrhů od občanů.

Děti v Jeseníku získají od společnosti Člověk v tísni oblíbené stavebnice LEGO.

Školka chce mít Oranžové hřiště

Radní udělili Mateřské škole Křížkovského souhlas s podáním žádosti o příspěvek z nadace ČEZ v rámci grantového řízení Oranžové hřiště ve výši asi 1 600 000 korun. Příspěvek je zaměřen na podporu výstavby a kompletní rekonstrukci dětských, sportovních a víceúčelových či jiných hřišť.

Děti dostanou LEGO

Člověk v tísni, o.p.s. daruje sto kusů LEGO stavebnic pro děti, které jsou na Jesenicku v péči sociálně právní ochrany dětí. Distribuci tohoto daru bude zajišťovat Oddělení sociálně právní ochrany dětí Městského úřadu Jeseník.

Odbor přestupků pracuje i pro okolní obce

V letošním roce vznikl na Městském úřadě v Jeseníku Odbor přestupků, který v rámci uzavřených veřejnoprávních smluv vypomáhá ve vedení správního řízení také obcím na Jesenicku. Aktuálně se pomoc v rámci řešení přestupků týká osmi obcí, a to Bernartice, Bělá pod Pradědem, Česká Ves, Lipová–lázně, Ostružná, Supíkovice, Uhelná a Písečná. Radní v pondělí schválili také uzavření veřejnoprávní smlouvy s obcí Skorošice.

Výstavba nové budovy pro hasiče získá dotaci

Oddělení investic bylo v podání žádosti o poskytnutí dotace na vybudování nové požární zbrojnice pro Sbor a Jednotku dobrovolných hasičů Jeseník úspěšné, a to rovnou dvakrát. V rámci výzvy Ministerstva vnitra je možné čerpat dotaci až do výše 4 500 000 korun. V rámci Integrovaného regionálního operačního programu pak až do výše 16 900 000 korun, tedy ve výši 90 % celkových způsobilých výdajů. Radní pak na svém 103. zasedání schválili dofinancování rozdílu mezi celkovou cenou a dotací.

Tvoříme Jeseníky hned 6x

Vzhledem k nízké finanční náročnosti jednotlivých projektů, které byly přihlášeny do letošního ročníku participativního rozpočtu Tvoříme Jeseník, je možné jich zrealizovat více. Konkrétně prvních šest, tedy Nájezdy pro kočárky nad poliklinikou; Veřejné WC zdarma; Altán - Přední vršek - Krizový kříž; Hřiště Bukovice, Občerstvení u Letního divadla/kina ve Smetanových sadech a Houpačka nabízející výhled na Jeseník.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček