Zastupitelé v Jeseníku rozhodli: Je nás zbytečně moc!

Co nového schválili zastupitelé v Jeseníku? Například návrh rozpočtu města na rok 2022 nebo zakoupení laserového měřiče rychlosti pro městskou policii. A také to, že zastupitelstvo bude po příštích volbách o čtyři členy menší.

Městské zastupitelstvo bude v příštím volebním období zasedat v menším počtu. Zastupitelé schválili snížení počtu mandátů o čtyři. Místo současných pětadvaceti bude rozhodovat o směřování města pouze 21 zvolených zástupců.

Vedení města dále rozhodlo o prodloužení spolupráce s Agenturou pro sociální začleňování, která má umožnit lepší čerpání dotací v sociální oblasti. 

Strážníci budou měřit rychlost

Zastupitelé schválili také zakoupení laserového měřiče rychlosti pro jesenickou městskou policii. Měření by mělo vést ke zklidnění dopravy ve městě, a to zejména v blízkosti přechodů pro chodce, škol a školek a míst s vysokou frekvencí pohybu chodců, především dětí. Přístroj budou mít strážníci k dispozici ještě letos.

Zastupitelstvo dále odhlasovalo pořízení druhé změny Územního plánu města Jeseník, kterou se vymezí plochy pro bydlení v lokalitě bývalé lesní školky na ulici Kalvodova. Jedná se o další postup v rámci vytváření zastavovací studie, která podrobněji prověří možné využití plochy určené pro bydlení. Bude řešit rozparcelování pozemků, umístění veřejných prostranství a sítí technické infrastruktury.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček