Zdravotníci se během prvního prázdninového týdne nezastavili, v Jeseníku evidují přes 200 úrazů

Se začátkem prázdnin a přílivem turistů do Jeseníků stoupá také počet zraněných pacientů ošetřených v Nemocnici AGEL Jeseník. Během prvního prázdninového týdne evidují zdravotníci přes 200 úrazů.

Nemocnice každoročně během letních prázdnin eviduje skokový nárůst pacientů. Výjimkou není ani letošní rok. Foto: naj

„Během prvního prázdninového týdne bylo v chirurgické ambulanci ošetřeno přes 200 pacientů. Jednalo se o úrazy spojené se sportem, ale i zdánlivě nenáročnými rekreačními aktivitami,“ uvedla Veronika Schwarzerová, DiS., zdravotní sestra chirurgické ambulance Nemocnice AGEL Jeseník.

Nejčastější jsou úrazy hlavy a hrudníku

Lékaři jesenické nemocnice proto apelují, že základem při provozování sportovně-rekreačních aktivit by měla být zvýšená opatrnost, nošení ochranných pomůcek, nepřeceňování vlastních sil a schopností. „Nejčastěji zdravotníci ošetřovali úrazy hlavy, hrudníku, ramen nebo kotníků převážně cyklistů a turistů,“ dodává Veronika Schwarzerová, DiS.

Chirurgicko-traumatologická pohotovost Nemocnice AGEL Jeseník funguje o víkendu nepřetržitě, a to na chirurgické ambulanci v hlavním vestibulu nemocnice. V týdnu péči o úrazy zajištuje chirurgická ambulance a vždy ve čtvrtek odpoledne je také k dispozici traumatologická ambulance. V jesenické nemocnici je nepřetržitě k dispozici plně vybavený sál se skiaskopií a také artroskopickou věží k ošetření i náročnějších poranění v úzké spolupráci ortopeda a chirurga.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček