Proluku u tržnice opraví firma z Písečné

Dlouho plánované rekonstrukci proluky vedle budovy tržnice u Masarykova náměstí v Jeseníku již nestojí nic v cestě. Město vybralo vítěze tendru a v průběhu jara bude nevlídně vyhlížející plocha proměněna v lokalitu kombinující parkovací stání s prostorem pro zeleň a odpočinek.

Práce na proměně proluky u tržnice by měly začít v dubnu letošního roku.

Proměna proluky u tržnice je na stole minimálně od roku 2016, její realizaci však odkládaly různé komplikace – od debatování nad finální podobou přes komplikované narovnávání majetkoprávních vztahů až po opakované výběrové řízení, jež muselo být napoprvé zrušeno pro neúčast uchazečů. Nyní však padla snad i ta poslední překážka – vítěz tendru byl zdárně vybrán.

V konkurenci dvou dalších uchazečů z řad známých stavebních firem se jím stala firma RAIN stavby, s r.o. se sídlem v Písečné, která nabídla nejnižší cenu činící zhruba 8 884 000 Kč bez DPH. To je v souladu s plánovanou cenou zakázky. Firma RAIN v minulosti realizovala řadu zakázek v regionu, z nedávné doby lze zmínit například opravu fasády sanatoria Priessnitz v jesenických lázních. Bez zajímavosti není ani fakt, že má na svědomí i fasádu domu v rohu Masarykova náměstí přímo souvisejícího s prolukou, lokalitu by tedy měla mít "v malíku".

V rámci přestavby proluky u tržnice vznikne dlážděné rezidentní parkoviště s kapacitou 19 míst + stání pro invalidy. Plocha se dočká nové dešťové kanalizace a veřejného osvětlení, přičemž nově na ni bude možno vjet pouze hlavním vjezdem z Tyršovy ulice, nikoli uličkou za objektem tržnice, jež nese název Mašínova. Chodci se dočkají nových chodníků a možnosti posedět na lavičkách u trvalkových záhonů či pod nově vysazenými muchovníky. Předpokládá se, že stavební práce by mohly začít v dubnu letošního roku a potrvají asi čtyři měsíce. Po stávající hrbolaté ploše z udusaného štěrku a hlíny se asi stěží bude někomu stýskat – a další kout v samém centru získá podobu lázeňskému městu adekvátní.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
CBA