Letos poprvé můžete rozhodnout o stavbě roku. Náš region má několik želízek v ohni

Stavba roku Olomouckého kraje, která se vyhlašuje jednou za dva roky, letos nabízí novinku – formou ankety totiž může poprvé hlasovat i veřejnost. V nabídce je také několik nominací z našeho okresu.

O prestižní ocenění se uchází také firma WTC z Písečné, jejíž historický areál se podařilo současným majitelům kompletně opravit. Foto: wtc

"Náš areál pochází ze začátku 20. století, ovšem během socialismu byl značně poškozen. Před několika lety započaly záchranné práce, které jsme realizovali s respektem k historii objektů. Jsem moc rád, že díky úsilí velkého týmů lidí se nám podařilo areál uvést do současného stavu, na který jsme hrdí," uvedl Josef Ťulpík, majitel společnosti WTC, když komentoval nominaci na krajskou cenu. 

Čas do konce měsíce

Dalšími kandidáty ze severní části Olomouckého kraje je například Dalimilova rozhledna u Paprsku, nádražní budova v Hanušovicích nebo zrekonstruovaný hospodářský objekt ve Zlatých Horách. Lidé mohou poslat hlas také opravené budově obecnímu úřadu v Písečné nebo právě revitalizovanému průmyslovému areálu WTC ve stejné obci. 

Pro nominované stavby mohou lidé hlasovat prostřednictvím webu cenykraje.cz.

Anketa končí 31. března. Soutěž zajišťuje Olomoucký kraj ve spolupráci s Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků, Svazem podnikatelů ve stavebnictví a společností Omnis Olomouc.





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček