Nezapomeňte přeparkovat. Práce na proluce začnou příští týden

S příchodem jara nastávají také vhodné podmínky na realizaci plánovaných investic. V Jeseníku bude zahájena revitalizace proluky u tržnice vedle Masarykova náměstí, stavební úpravy se budou dít také na Poštovní ulici, kde se obyvatelé dočkají nových chodníků a upravené zeleně.

Tento pohled na proluku u tržnice můžeme již dnes označit za archivní. Její proměna odstartuje příští týden.

V posledním březnovém týdnu se firma RAIN stavby s.r.o. vrhne na dlouho připravovanou revitalizaci proluky u tržnice vedle jesenického Masarykova náměstí. Na dnes nevzhledné hliněno-štěrkové ploše vznikne dlážděné parkoviště pro 20 automobilů kombinované s koutky zeleně, kde se bude dát posadit na lavičku pod strom. Protože plocha slouží jako parkoviště i dnes, město apeluje na dotčené občany, aby o nadcházejícím víkendu 25. - 26. března přeparkovali své vozy (například za Yesenku či Pasáž Slovan, kde se dá parkovat bezplatně), ať v případě pondělní zahájení stavebních prací nehrozí žádné "mrzení". Stavba by měla být hotova do konce letošního července, během realizace stavebních prací bude uzavřena jak plocha proluky, tak chodník lemující její okraj. Bezpečný vstup do prodejny zdravé výživy, sídlící v sousedním domě č.p. 58, bude však zajištěn.

Těsně před zahájením jsou také práce na prostranství před panelovými domy na Poštovní ulici. V první fázi bude rozebrán stávající ústřední chodník, dojde k osazení nových obrub a předláždění do zámkové dlažby. Obyvatelé lokality se také mohou těšit na "náplast" za topoly skácené vloni v prosinci. Na jejich místě bude vysazena pětice nových stromů - jedna lípa a čtyři okrasné hrušně, které sice nebudou oplývat chutnými plody, ale nabídnou záplavu bílých květů na jaře, svěží zelené listy v létě a sytě červených odstínů během podzimu. Počítá se také s výsadbou nového trávníku. To vše by se mělo stihnout do poloviny května, následně bude řešena oprava chodníků vedoucí přímo k jednotlivým vchodům do domů.

Z dalších investic, jejichž začátek je na spadnutí, můžeme zmínit rekonstrukci vozovky na ulicích Poštovní a Dittersdorfova či znovuobnovení prací na rybníčku "za eMkem". O jejich postupu budeme nadále informovat.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček