Výluka na železnici mezi Jeseníkem a Jindřichovem ve Slezsku začne 1. dubna. Potrvá dva týdny

Cestující, kteří z Jeseníku směřují přes Mikulovice, Glucholazy a Jindřichov ve Slezsku dále na Krnov a Opavu, budou mezi 1. - 14. dubnem 2023 muset využít náhradní autobusové dopravy. Na trati budou probíhat plánované opravy a údržba. Práce na železničních přejezdech v Mikulovicích ovlivní i automobilovou dopravu.

Jedním z důvodů aktuální výluky jsou i opravy železničních přejezdů v Mikulovicích. FOTO ilustrační

Během prvních dvou dubnových týdnů bude na trati č. 292 probíhat v úseku mezi Jeseníkem a Jindřichovem ve Slezsku plánována oprava a údržba konkrétních míst na trati. Mělo by se jednat o úpravu geometrické polohy koleje, výměnu kolejnic a pražců. Provoz na trati bude během tohoto období zastaven, stejně tak nebudou jezdit vlaky ani na lokální trati mezi Mikulovicemi a Zlatými Horami. Dopravní obslužnout zajistí autobusy náhradní dopravy, přičemž je potřeba myslet na to, že narozdíl od vlaků do nich nelze nakládat jízdní kola. Výlukový jízdní řád s informacemi o jednotlivých zastávkách je k dispozici například ZDE.

Součástí prací na dráze bude i oprava dvou železničních přejezdů v Mikulovicích, které budou v období, kdy se dělníci dají do díla, logicky také uzavřeny a motorová vozidla přes ně neprojedou. Přejezd na světelné křižovatce u vlakového nádraží bude uzavřen od 30. března do 18. dubna. Proběhne na něm oprava železničního svršku, spodku i přejezdové konstrukce. Přejezd na Hlavní ulici poblíž prodejny potravin Hruška se dočká uzavírky mezi 30. březnem a 12. dubnem. Zde bude hlavní změnou doplnění bezpečnostního prvku v podobě závor. Objízdná trasa bude pravděpodobně vést místními komunikacemi a po obchvatu obce, avšak oficiálně ještě stanovena nebyla, což je vzhledem k brzkému zahájení prací nemilé. Věřme, že komplikací bude nakonec co nejméně a odměnou za nepříjemnosti bude vyšší bezpečnost řidičů na přejezdech a větší komfort cestujících ve vlacích.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček