Bazén v České vsi se zapojí do Evropského týdne sportu

Na konci září proběhne již šestý ročník Evropského týdne sportu, do kterého se zapoijí také plavci na Jesenicku. Jednou z největších akcí projektu je letos Beactive plavecká soutěž měst, která se uskuteční za účasti několika desítek bazénů z celé republiky. Zapojit se může kdokoliv bez ohledu na věk, původ či fyzickou zdatnost. Závody se uskuteční 30. září od sedmi hodin ráno do sedmi večer.

Celoevropský projekt si klade za cíl propagovat pravidelný pohyb s důrazem na jeho zdravotní prospěšnost. Plavecká soutěž měst se koná pod záštitou České unie sportu a za podpory Evropské komise. Patronkou je již druhým rokem plavkyně Petra Weber Chocová, česká reprezentantka a rekordmanka, dvojnásobná mistryně Evropy 2012, účastnice OH 2012, mistryně Evropy Masters 2018 ve světovém rekordu. Duchovním otcem soutěže je pak sportovní reportér Aleš Procházka.

Soutěž je otevřená předškolákům i seniorům

Plavecká soutěž měst je pravidelně pořádána od roku 1992, letos se tedy jedná již o 29. ročník. Za dobu své existence se stala nedílnou součástí propagace kondičního plavání jako vděčné, celoročně i celoživotně využitelné pohybové aktivity. Oslovuje zájemce všeho věku - od předškoláků až po seniory. Účastníci dostávají možnost zaplavat si libovolným stylem na čas trať 100 metrů. Otestují si tak svoji aktuální formu, mohou porovnat své výkony s ostatními a zároveň se na chvíli promění v jednoho z reprezentantů svého města.

Soutěží se ve třech kategoriích, A – město do 20.000 obyvatel, B – město do 50.000 obyvatel a C – město nad 50.000 obyvatel. Uzávěrka přihlášek je 18. září 2020.

Odznaku všestrannosti

Evropský týden sportu (EWoS) je iniciativou Evropské komise na podporu sportu a pohybové aktivity v celé Evropě. Zapojit se může každý, kdo v období od 23. do 30. září 2020 pořádá sportovní akci pro širokou veřejnost. Kromě toho mohou všichni porovnat svou kondici s výkony aktivních nebo bývalých sportovců prostřednictvím plnění Odznaku všestrannosti. Odznak nabízí celkem dvanáct disciplín a je na každém jednotlivci, kolik jich zvládne. Každá disciplína má jiná specifika a prověří jinou část těla.

Více informací najdou zájemci ZDE.






INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček