Ulicemi Jeseníku prosviští Závod Míru

JESENICKO - Významná sportovní událost se uskuteční začátkem června v našem regionu. Etapový Závod Míru U23 Grand Prix Jeseníky očekává účast jednadvaceti nejlepších reprezentačních týmů do 23 let z Evropy i zámoří. Úvodní prolog, časovka, se vůbec poprvé pojede v ulicích Jeseníku. Na své si tak přijdou diváci, kteří během čtyř dnů uvidí na Masarykově náměstí hned tři starty slavného podniku.

„Do soutěže se přihlásily elitní týmy z Belgie, Holandska, Švýcarska nebo Německa,“ uvedl Jaroslav Vašíček, organizátor závodu. České barvy bude hájit jedno družstvo.

Celý podnik odstartuje časovka v Jeseníku ve čtvrtek 3. června. Na 3,4 kilometru dlouhou trať se má vydat více než stovka závodníků v třicetivteřinových intervalech. Trasa závodu povede z Masarykova náměstí ulicemi Gogolova, Tyršova, Jaroslava Ježka, Dukelská, Poštovní, Dittersdorfova a přes Zámecké náměstí zpět k radnici. Centrum města tak bude zcela uzavřeno pro veškerý provoz v době od 16 do 19 hodin.

Na průběh závodu bude kromě pořadatelů dohlížet státní i městská policie. „V uvedené době bude na trase závodu platit úplná uzavírka pro veškerý silniční provoz mimo vozidla integrovaného záchranného systému. Lidé se tak nedostanou motorovými vozidly například k obchodům nebo od nich z přilehlých parkovišť, která vyúsťují na trať časovky. Věřím však, že odměnou občanům za veškerá omezení v souvislosti se závodem bude skvělá podívaná,“ uvedl Václav Urban, místostarosta města Jeseníku. 

Prestižní záležitost s mezinárodním přesahem

V pátek 4. června čeká peloton 131 kilometrů dlouhá etapa z Masarykova náměstí s cílem v Rýmařově. V sobotu pak startuje závod z Bruntálu s výjezdem na Dlouhé Stráně. Závěrečná nedělní etapa se startem a cílem na Masarykově náměstí měří 168 kilometrů. „Pro Jeseník to je velká pocta a prestižní záležitost s mezinárodním přesahem,“ uvedla Zdeňka Blišťanová, starostka města Jeseník.

Na účastníky osmého ročníku Závodu Míru, jednoho z podniků N´Cupu Mezinárodní cyklistické unie, čeká náročná trať s celkovým převýšením 8 800 m. Trasa je situována do Olomouckého a Moravskoslezského kraje s průjezdem přes zákoutí a vrcholy Jeseníků. Vede zejména regionem Jesenicka a Zlatých Hor, kde jsou připraveny atraktivní horské prémie pro diváky na Rejvízu, Skřítku a Ramzovském sedle. Rychlostní prémie jsou v Bruntále a Rýmařově.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček