Skejťáci budou řádit v novém areálu. Město ho otevře na den dětí

JESENÍK - Skateboardisti, bikeři, milovníci in-line, BMX a koloběžek se konečně dočkali. Sezona v novém skateparku, který vznikl na místě toho původního v Šumperské ulici, bude slavnostně zahájena 1. června v 16 hodin.

„Skatepark je navržen jako kombinace streetového parku se třemi výškovými úrovněmi spojenými rampami a schody a dále BMX dráhy. Tyto dva prvky na sebe přímo navazují a dá se mezi nimi přejíždět,“ uvedl Václav Urban, místostarosta Jeseníku. Streetová část je doplněna skatovými překážkami, jako jsou boxy a raily. 

Skatepark má podobu betonového monolitu, jelikož beton je dlouhodobě nejvhodnější technologickou variantou pro výstavbu venkovních skateparků s minimálními dodatečnými náklady na opravy. Město vybudovalo nové zpevněné plochy, vysadilo zeleň a celé sportoviště vybavilo mobiliářem jako například lavičkami, stojany na kola a odpadkovými koši.

Děti se už těší

Skatepark je určen široké veřejnosti. „Od první chvíle, co se začal areál budovat, jsem od dětí ve škole neslyšela nic jiného, než jak se těší. Věřím, že budou spokojené až nový skatepark společně navštívíme,“ uvedla Markéta Procházková, obyvatelka Jeseníku.

Skatepark začala vysoutěžená firma stavět v loňském roce za celkovou cenu přibližně sedm a půl milionu korun. 




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Ostrov Realit
INZERCE
Auto _ Kubíček