Nad Paprskem se rozzářily běžkařské hvězdy, JeLyMan přilákal české reprezentanty

V okolí horské chaty Paprsek se rozzářily lyžařské hvězdy. Jubilejní třicátý ročník oblíbeného závodu JeLyMan, který i letos spadal do prestižního seriálu SkiTour, přilákal řadu známých tváří včetně českých reprezentantů. Do Rychleb se vydala početná běžkařská ekipa z několika evropských států. Věkové rozpětí startovního pole čítajícího 458 jmen bylo velmi rozmanité od nejmenších benjamínků v kategoriích Mini až po třiaosmdesátiletého matadora Václava Riedla.

Dobrá zpráva. JeLyMan je stále v kurzu, letošní ročník přilákal více než 450 běžkařů všech věkových kategorií, mezi nimi nechyběli ani olympionici. Foto: red

Do bílé stopy se s chutí zabořil i několikanásobný vítěz JeLyMana Václav Sedláček. V barvách jesenického Fénixu se předvedl Adam Fellner, účastník nedávné olympiády v Pekingu. Pod olympijskými kruhy soupeřila i velezkušená Blanka Paulů, která se může pochlubit starty v Innsbrucku, Lake Placid či Sarajevu, kde získala stříbrnou medaili ve štafetách.

Sobotní volná dvacítka se stala „zlatou“ kořistí Jana Maryšky z týmu Wikov Ski Skuhrov. Nejlepší ženou byla Darina Krausová z Kopřivnice. Trasa hlavní nedělní klasiky na svém začátku zavedla aktéry k nejvyšším vrcholům Rychlebských hor, odkud pokračovala rovinatějšími pasážemi vedoucími na polském území. Závodníci si díky nim mohli relativně odpočinout před závěrečným stoupáním od Medvědí boudy zpět na Paprsek.

Hana Hajtmarová vybojovala medaili pro Zábřeh

Titul krále narozeninového ročníku si na nejdelší trati dlouhé 42 km zajistil několikanásobný šampión Václav Sedláček, jenž se na svých lyží dopravil do cíle v čase 2:15:06 h. Ženské zápolení opanovala suverénním výkonem Adéla Boudíková z Vltava Found Ski Teamu. Pro bronz si dojela Hana Hajtmarová ze Zábřeha. Na kratších trasách 21 a 8,5 km slavilo největší úspěch kvarteto Jiří Ročárek, Lenka Skrbková, Marek Juřík a Ema Kouřilová.

„Za SK Severka Šumperk bychom rádi všem pogratulovali ke krásným výsledkům. Také bychom chtěli poděkovat našim partnerům za podporu a přízeň. Patřili mezi ně Ski areál Paprsek a Staré Město a firmy Vavrys, Kostka – kolobka, KOMA modular, BELD a SVČ Doris Šumperk,“ vzkazuje za pořadatelskou partu Kristýna Janigová.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
CBA