Hanácké stezky ovládnou cyklokrosaři. Podívejte se na video z trailu

Rychlost, lesní překážky a nebezpečí. To je cyklokros. Tuto sobotu se na Hanáckých stezkách u Mostkovic uskuteční sjezd horských kol Woodbikeserie (WBS). Adrenalin může zažít každý, ať už jako divák nebo aktivní účastník. Registrace je stále otevřena.

"WBS je závodní série horských kol. Jezdí se spíše na menších kopcích a je to taková vstupní brána do závodů ve sjezdu. Zúčastnit se může kdokoliv,“ představuje akci organizátor Roman Hájek a dodává, že momentálně je registrováno 170 závodníků. „Máme 9 závodních kategorií, nejmladší střelci mají od 3 do 5 let. Jezdí i lidé od 40 do 60 let,“ informuje dále Hájek z Bike Garage Prostějov, která je hlavním sponzorem celé akce.

Závod WBS Mostkovice obsahuje dvě tratě, na kterých se pojedou celkem čtyři jízdy, všechny časy se pak sčítají. „Styl závodu je podobný jako rallye. Máme dva sjezdy, které se jedou dvakrát za sebou. Ve finále to znamená, že každý závodník bude mít celkem čtyři časy, které se sečtou,“ seznamuje s pravidly Roman Hájek. Vyhraje závodník s nejnižším součtem časů.   

Trať měřící 700 metrů si budou moci závodníci vyzkoušet už v pátek 19. března od 10 do 17 hodin. V den sjezdu proběhne kratší trénink od půl jedenácté. Ostrý start proběhne v 11 hodin.  

Registrace je stále otevřena.

Událost na Facebooku.





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček