Souboj o čelo tabulky se stal jasnou záležitostí pro Jeseník

Víkendové utkání prvního proti druhému v krajském přeboru se stalo jasnou záležitostí. Těžko bychom hledali slabinu v jesenickém výkonu. Po skvělém zápase slaví naši fotbalisté zasloužené vítězství 5:0.

Fotbalisté Jeseníku dělají svým fanouškům radost. Foto: FK Jeseník

Tomáš Cundrla plus obě bratrské dvojice v jesenické sestavě se postarali o pět branek. Absolutorium ale zaslouží všichni domácí aktéři. Vysoké tempo po celý zápas, napadání, důraz a rychlé přechody do protiútoku. Účinná zbraň, s níž si hosté nevěděli rady.

Skóre otevřel v 9. minutě Cundrla. Přetažený rohový kop poslal z úhlu na bránu s lehkou tečí jednoho z hostujících hráčů. Pak se znovu po rohu prosadil Martin Bráblík, který si v brankovišti našel Janíčkem prodloužený centr. A do přestávky pohřbil zbytky čechovických nadějí Michal Bráblík, který byl na konci rychlého protiútoku a dostal gólovou výzvu od Samuela Planého. Tento gól odhalil ještě jeden nedostatek našeho soupeře: v deštivém počasí jim to na mokrém terénu klouzalo víc než domácím.

Příště opět první s druhým

Ani v druhé půli Jeseník nepolevil a poprvé na jaře ji odehrál v intenzitě, jaká by se od vedoucího mužstva soutěže očekávala. V 55. minutě si užil velký gólový moment Matěj Planý: levačkou z dvaceti metrů napálil míč přesně k tyči.

A v druhé nastavené minutě připravil Jeseník ještě jedno poděkování skvělým divákům: Krásná akce na pravém křídle skončila Cekurasovou efektní patičkou, po které střílel z hranice šestnáctky Samuel Planý a trefil to pod břevno.

Výkon domácího týmu měl všechno a byl nejlepší možnou pozvánkou na další klíčové bitvy sezony.

Zajímavé je, že po tomto zápase prvního s druhým čeká jesenické borce za týden opět souboj prvního s druhým (jedou do Brodku, který na druhé pozici vystřídal Čechovice). Pokud Jeseník vyhraje i v Brodku, dost možná si za dva týdny zahraje zase první s druhým (do Jeseníku přijede Medlov).

JESENÍK – ČECHOVICE 5 : 0

Branky: 9. Cundrla, 39. Bráblík Martin, 43. Bráblík Michal, 55. Planý M., 90.+2. Planý S.

Sestava: Vajda – Bráblík Martin (78. Cekuras), Macura, Janíček, Bouchal – Cundrla, Minka (75. Sytař) – Bráblík Michal, (75. Krézek), Planý Sam., Planý M. – Kysela (75. Furik).



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
CBA