Javorník má novou policejní stanici

JAVORNÍK - V Javorníku začala fungovat nová stanice Policie České republiky. Strážci zákona ji minulý týden otevřeli díky spolupráci s městem. Na stanici má sloužit celkem sedm policistů, kteří budou patřit pod obvodní oddělení v Žulové a pomohou se zabezpečením celého regionu.

Stanice sídlí v budově města, které prostory na své náklady opravilo podle požadavků policie. Potřebný nábytek se podařilo najít ve skladech, technologické vybavení za čtvrt milionu korun pořídilo krajské policejní ředitelství.

V Javorníku bylo dříve celé obvodní oddělení, které se ovšem před časem přestěhovalo pryč a ve městě zbyla jen takzvaná služebna.

Bezpečnost obyvatel Javorníku a okolí se zvýší

„Obvodní oddělení zde sídlilo až do roku 2011, kdy bylo přemístěno do Žulové. S ohledem na strategické umístění města u státních hranic však vznikla potřeba zajistit častější přítomnost policistů. Zřízením policejní stanice v Javorníku bude zabezpečena každodenní přítomnost policistů ve městě a jeho okolí,“ říká mluvčí Policie České republiky Tereza Neubauerová.

Slavnostního otevření nové stanice se minulý týden ujal krajský ředitel policie Tomáš Landsfeld, senátor za Šumpersko a Jesenicko Miroslav Adámek, poslanec Adam Kalous, hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk a starosta Javorníku Jiří Jura. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Ostrov Realit
INZERCE
Auto _ Kubíček