Letní divadlo v jesenických sadech získalo novou podobu

JESENÍK - Letní divadlo ve Smetanových sadech v Jeseníku se vrací ke kulturnímu životu. Místo bylo řadu let v dezolátním stavu, nyní prošlo stavebními úpravami i úpravami okolí. Město zde v příštím týdnu instaluje lavičky, areál tak bude opět připraven nejen pro kulturní akce, ale i pro letní promítání Kina Pohoda. Do budoucna se řeší i zastřešení pódia areálu.

Letní divadlo v Jeseníku bylo řadu let v dezolátním stavu. Foto: archiv

Letní divadlo ještě nedávno hyzdilo zábradlí v dezolátním stavu, posprejované zdi, rozpadající se schodiště a pódium. Ožilo po iniciativě donátora Milana Pospíšila, který řadu prací provedl svépomocí či práce financoval. Po odstranění náletových dřevin přišly na řadu stavební práce včetně nového bočního schodiště či rozvodů elektřiny.

Došlo k opravě říms a stříšek včetně hlav opěrných zídek, kolem jeviště i schodiště na pódium je nové zábradlí, v novotě je také sociální zařízení pro účinkující.

Projektová dokumentace ke stavbě z roku 1959 neexistuje

Úpravy letního divadla někdy připomínaly podle zástupců města detektivní práci, projektová dokumentace totiž na stavbu z roku 1959 neexistuje. S pomocí kamery VaKu se podařilo najít septik a kanál, který odvádí dešťovou vodu do trativodu. Kromě jesenického dárce investovalo do opravy i město, které buduje například sociální zařízení pro veřejnost.

Do budoucna se zvažuje i zastřešení pódia letního divadla. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček