Chceš 75 000 Kč? Chceš jistý plat a bydlení? Přidej se.

Chceš 6 týdnů dovolené? Chceš spoustu výhod? Nenudit se? Mít respekt? Fajn pocit, že děláš něco, co má fakt smysl? Tak právě pro tebe máme práci! Pojď do toho a napiš.

Policie České republiky v Jeseníku navyšuje počty policistů a policistek. Nově nastupujícím poskytují navíc i bydlení. „Ti, kteří úspěšně projdou přijímacím řízením a stanou se policisty v okrese Jeseník, mohou bydlet v nájemních bytech různých velikostí v Javorníku, ve Zlatých Horách, v Jeseníku a ve Vidnavě. Jsou to městské a obecní byty, které jsou rezervovány k přednostnímu pronájmu pro tyto policisty“, říká ředitelka jesenických policistů Ludmila Andělová. „Ten, kdo se rozhodne, že by chtěl být policistou nebo policistkou v okrese Jeseník, má jistotu bydlení nejen pro sebe, ale i pro svou rodinu.“ V okrese Jeseník noví policisté nastupují na Obvodní oddělení Jeseník a Javorník.


Okres Jeseník leží v samém srdci hor. V zimě si zde můžete užít bohatou sněhovou nadílku s lyžařskými lokalitami např. Červenohorské sedlo a Praděd, v létě máte možnost pěší nebo cykloturistiky v nedotčené přírodě chráněné krajinné oblasti Jeseníky. Během celého roku můžete odpočívat ve vyhlášených Priessnitzových lázních Jeseník, které jsou vhodné nejenom k léčbě nemocných, ale poskytují i množství preventivních a relaxačních procedur.  


Policie ČR v Jeseníku nabízí zajímavou, stabilní a perspektivní pozici u bezpečnostních složek, se zajištěnou možností bydlení a s výhodami života v bezprostřední blízkosti přírody. „Nabízíme uplatnění nejméně 10 novým policistům a policistkám,“ říká ředitelka. Všichni nově nastupující získají náborový příspěvek 75.000 Kč, 6 týdnů dovolené a další benefity a jistoty podle zákona o služebním poměru jako například fond pracovní doby pouze 37,5 hodiny týdně, plat v plné výši v době nemoci kratší než 30 kalendářních dnů, po odsloužených letech získávají k 6 týdnům dovolené ještě dalších 14 dnů volna ročně na sportovní aktivity v místě bydliště nebo na relaxaci v lázních a v případě odchodu od policie také nárok na jednorázové odchodné a na doživotní výsluhový příspěvek.


Být policistou na Jesenicku je specifické. V menším okrese má každý policista velice dobrou znalost svého obvodu a má mnohem bližší kontakty s místními obyvateli. „Policisté pracují v menším kolektivu, všichni se znají, pomáhají si a mají k sobě mnohem blíž než na větších odděleních,“ konstatuje ředitelka Andělová. „Policisté, kteří jsou aktivní a iniciativní, rychleji získají zkušenosti a mohou dříve postoupit ve své kariéře, než ve velkých okresech.“ S ohledem na hornatý terén, policisté pravidelně využívají také speciální techniku například čtyřkolky.

„Práce u Policie ČR je sice náročná, ale také velmi zajímavá, různorodá, žádný den není stejný. Nabízí široké možnosti uplatnění v různých oborech policejních činností. Policisté zpočátku nastupují na obvodní oddělení a poté se mohou stát například kriminalistickými techniky, vyšetřovateli nebo psovody. Každý si může najít svůj obor, který jej zajímá,“ upřesňuje ředitelka.

Ředitelka jesenických policistů Ludmila Andělová. Foto: -pčr-

Kdo se rozhodne stát policistou, musí absolvovat přijímací řízení, které se skládá ze 3 hlavních částí, fyzických testů, psychotestů a zdravotní prohlídky a většinou trvá 3 měsíce. Po nástupu se každý nový policista musí naučit vše, co bude pro výkon služby potřebovat. Po tuto dobu, která trvá celkem 1 rok, pobírá plat ve výši 25.720 Kč. Poté nastoupí do výkonu služby a jeho plat ihned vzroste o cca 5.000 Kč na 31.090 Kč. Po 3 letech může mít příjem až 36.000 Kč. Zároveň je plat všem policistům pravidelně každé 3 roky plat navyšován. Pro informaci, průměrný plat policistů v Olomouckém kraji za rok 2018 činil 41.433 Kč hrubého, v roce 2019 se zvedl na 44.738 Kč hrubého.


Pokud se chcete stát policistou nebo policistkou, podrobnější informace najdete na webu nabor.policie.cz nebo na mailu nabor.olomouc@pcr.cz anebo se můžete informovat přímo u ředitelky ÚO Jeseník na tel. 724173864.





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček