Zlaté Hory mají hokejovou přípravku, je to vlastně malý zázrak

ZLATÉ HORY - V době, kdy lední hokej v okrese Jeseník skomírá na úbytě, a to nejen díky špatnému zázemí, široko daleko není ani jedna krytá hokejová hala, vypadá to ve Zlatých Horách na malý zázrak. Jako reakce na záměr vedení města vybudovat umělou ledovou plochu vznikla loni v květnu hokejová přípravka z žáků 1. – 5. tříd základních škol.

Po roce trpělivé práce trenéra a vedoucího klubu Oldřicha Schaffera a za nadšené podpory rodičů se podařilo dát dohromady nejen malou ustálenou členskou základnu z místních žáků, ale i navázat přeshraniční spolupráci s podobnými kluby z Polska.

První zápas skončil těsnou prohrou 11:13

Přestože podmínky nejsou a v nejbližší době ani nebudou ideální, nadšení a soudržnost členů klubu přináší první skromné výsledky. Těmi jsou nejen zvyšující se členská základna, ale třeba i první motivační zápas s krnovskou přípravkou, který teprve po několika měsících tréninků a bez zápasových zkušeností proběhl ve vyrovnaném duchu 13:11 zatím ještě ve prospěch krnovských. Po přerušení zimní přípravy na ledě, zčásti zapříčiněnou epidemií koronaviru, zahájil klub letní "suchou" přípravu zaměřenou především na vytrvalostní kondici a posilování.

Do budoucna, pokud se nepodaří v obci vybudovat umělou hrací plochu a nebudou kvalitní přírodní podmínky, bude klub využívat nákladnější možnosti trénovat na nejbližších krytých stadionech. Nezbývá než věřit, že trenéra klubu i mladé hokejové nadšence skromné podmínky neodradí a že k lednímu hokeji tento velmi pozitivní počin mladých zlatohorských hokejistů přitáhne i další zájemce z řad mládeže v dalších obcích našeho regionu. 



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
CBA