Karatisté se připravují na restart sezóny, brzy je čeká krajský přebor

JESENÍK, ČR - Po nucené přestávce zaviněné pandemií koronaviru se naplno rozběhla příprava sportovců Karate klubu Jeseník na zbývající část úspěšně zahájené sezony. Kalendář soutěží začal již v lednu a vrcholem sezony je prosincové mistrovství republiky.

Jeseničtí karatisté jsou úspěšnými účastníky nejen domácích, ale i zahraničních turnajů. Nabídkový program turnajů je pestrý, od tzv. malých cen, krajských přeborů, národních pohárů, zahraničních soutěží až po vrchol sezony a tím je právě mistrovství republiky. Postup na „republiku“ není jednoduchý, podmínkou je umístění na nominačních turnajích a konkurence je veliká.

Barevné pásky jako odměna za snahu a dovednosti

„K přípravě jsme využili první možnost, kterou nám konec protikoronavirových opatření umožnil, a okamžitě jsme zahájili intenzivní tréninkový program,“ říká trenér a předseda Karate klubu Jeseník Svatopluk Sekanina starší. Malou odměnou za tréninkové a soutěžní snažení je páskování, tedy získání vyššího technického stupně vyspělosti, který je rozlišen barvou pásku ke kimonu. Technické stupně od nejnižšího jsou v barvách od bílého po hnědý pás a říká se jim kyu, nejvyššímu technickému stupni a s právem karatisty nosit černý pás se říká dan. Právě uplynulý víkend proběhla tato pro mladé jesenické karatisty motivační akce v jesenické sportovní hale za hojné návštěvy diváků z řad rodičů a příznivců tohoto atraktivního sportu. První soutěží jesenických karatistů po více jak dvouměsíční přestávce bude 27. června krajský přebor v Olomouci. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček