Jeseník zdraží parkování. Ceny se navýší o 100 procent

JESENÍK - Radnice v Jeseníku od září zdraží o sto procent parkování v centru města, kde motoristé nyní dají za první půlhodinu pět korun a za každou další hodinu deset korun. Kvůli regulaci dopravy město zpřísní také systém parkování na centrálním Masarykově náměstí, nově se tam bude za něj platit i v sobotu dopoledne a prodraží se dlouhodobé stání.

Nový parkovací ceník město zveřejnilo včera, platit ale začne až po instalaci nových parkovacích automatů. Ty budou mít podle zástupců radnice menší spotřebu energie a nabídnou více možností platby - platební kartou, přes mobilní aplikaci nebo mincemi. Město zaplatí za nové automaty téměř 1,7 milionu korun. V ceně je obslužný software automatu a správa po dobu 60 měsíců.

Ve městě je sedm parkovacích automatů, a to na Masarykově náměstí, v ulicích Lipovská, Dukelská, K. Čapka a na náměstí Svobody. V Dukelské se zóna placeného parkování nově rozšíří po celé délce ulice.

Na Masarykově náměstí se bude platit i v sobotu

Od září motoristé za první půlhodinu zaplatí deset korun a za každou další započatou hodinu 20 korun. Přímo v centru města, na Masarykově náměstí, si řidiči oproti jiným lokalitám připlatí za parkování delší než hodinu. Druhá a každá následující hodina je přijde na 40 korun. Nově bude na Masarykově náměstí zpoplatněno parkování také v sobotu od 8:00 do 12:00.

V Jeseníku budou od září motoristé platit stejně jako například v Přerově, kde je také možnost zaplatit pouze za půlhodinové stání.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
CBA