Řetězárně z České Vsi loni klesly tržby i zisk

ČESKÁ VES - Společnosti Řetězárna z České Vsi loni klesly tržby meziročně o 20 milionů korun na 533,2 milionu korun z 553,4 milionu korun v roce 2018. Zisk podniku se pak ve rovnání s rokem 2018 snížil o 11 milionů korun na 33,9 milionu korun. Informuje o tom účetní závěrka tohoto předního českého výrobce řetězů a taženého drátu, který většinu produkce vyváží do zahraničí.

Podle předsedy představenstva Řetězárny Igora Lukáše se firma loni musela vyrovnat s očekávanou recesí německého průmyslu, dalším poklesem objemu těžby černého uhlí v Evropě i omezováním výrobních kapacit v oboru hutnictví a těžkého strojírenství, odkud se rekrutují hlavní odběratelé řetězů.

Řetězárna vyváží své výrobky do 43 zemí světa

Například export Řetězárny do Německa a Polska loni meziročně klesl o 57 milionů korun. Naopak vývoz do ostatních teritorií vzrostl o 27 milionů korun.

Společnost Řetězárna loni exportovala své výrobky do 43 zemí světa.

Majoritním vlastníkem Řetězárny jsou s podílem 51 procent akcií Třinecké železárny. Zbývajících 49 procent akcií vlastní osm fyzických osob. Řetězárna loni zaměstnávala v průměru 244 pracovníků.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček